Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Siivo

Viikkovitosessa on tällä viikolla lyhyestä virsi kaunis:

Luettele viisi mielestäsi tylsintä tai inhottavinta kotiaskaretta (kerro myös miksi et niistä pidä).

Tämä tehtäväksianto on vaikea, sillä olen sikäli outo, että pidän kotiaskareista. Saankohan kasaan viisi? Nämä eivät ole missään erityisessä inhokkijärjestyksessä.

  1. Lattiakaivon puhdistus. Vaikka tukka on lyhyt, niin kummasti sitä kuonaa kertyy. Ylipäätään kaikenlainen askartelu, joka vaatii kumihanskoja, on lähtökohtaisesti epämiellyttävää.
  2. Ikkunoiden peseminen. Ulottuvuusongelma.
  3. Lattioiden peseminen. Selkäongelma.
  4. Jääkaapin sulattaminen. Eihän sitä lotraamista kestä. Vaikka jääkaappini on kohtuumoderni ja olevinaan ihan issekseen sulava, niin silti homma ei toimi automaagisesti.
  5. Mattojen tamppaaminen. Tai siis jos joku kuskaa matot ulos, niin kyllähän minä niitä voin hakata.

Bonusraitana on vielä kompattava Veeraa, ja sanottava, että ylivoimaisen voiton täälläkin vie jonkun toisen tekemien kotitöiden viimeistely. Toisten jälkien siivoaminen noin ylipäätään ei muutenkaan saa minua hihkumaan riemusta, vaikka jonkin omituisen kotoa perityn emäntägeenin omistankin.

1 Comment

  1. Stello

    Lattiakaivon puhdistuksen olisin voinut laittaa omalle listallenikin, mutta ei sattunut tulemaan vastatessa mieleeni! Siis todella inhottavaa puuhaa – jonka teen jopa paljain käsin.. Meillä ei tosin ole varsinaista lattiakaivoa, kun Irlannissa sellaista ei voi laittaa yläkerrassa oleviin kylppäreihin, mutta siis suihkualtaan vastaavaan jää eniten nimenomaan mun metrilettiäni, eli katson sen puhdistuksen olevan tavallaan mulle kuuluvaa touhua. Yök.. Kiva vetää sieltä sellaista kuolleen rotan oloista mötkyä, joka koostuu hiuksista ja ’soap scum’.. *puistatus*

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑