Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Teknoravintola

Loma-aikaan ei ole tullut pahemmin ravintoloissa istuttua (kahviloissa sitäkin enemmän), mutta niillä muutamilla kerroilla olen ehtinyt toivoa, että jokaisessa pöydässä olisi jonkinlainen nappi, jota painamalla tarjoilijaa voisi pyytää hätiin. Tarjoilijat jos ketkä nimittäin tuntuvat osaavan kutsuvien katseiden ja jopa vilkutusten sivuuttamisen jalon taidon, suoranaisista katoamistempuista puhumattakaan. Eikö vain liki jokaista ravintolakäyntiä edes jonkin verran häiritse se, että palvelua on joko liikaa tai ei ollenkaan? Oikeastaan on ihme, ettei ratkaisua ole vielä keksitty, sillä onhan noita kutsunappeja monissa muissakin paikoissa.

Viimeisimpien uutisten valossa näyttää tosin siltä, että asiakkaiden viihtymiseen ollaan panostamassa varsin isolla kädellä. Restaurant of the future? -artikkelissa kuvatussa ravintolassa ei ehkä ole kutsunappia, mutta sen sijaan ruokailijaa hemmotellaan esimerkiksi surffailu- ja televisionkatsomismahdollisuuksilla, henkilökohtaisella iPodilla ja maksun suorittamisella luottokortilla suoraan omassa pöydässä istuen. Tilauksetkin tarjoilija ottaa vastaan pda-laitteella, jonka kautta ne välittyvät samantien keittiöön. No, ihan tätä kaikkea en kaipaa, ja totta puhuen maailmalla näkemäni näytöillä varustetut ravintolapöydät ovat näyttäneet lähinnä levottomilta, mutta sen napin kyllä voisin ottaa. Tosin, kuten jutusta käy ilmi, ihan saumattomasti ei tämäkään teknologinen ravitsemustaivas vielä toimi, vaan kyllä kynällä ja paperillakin on vielä sijansa. Toivoa sopii, ettei ruuasta tule sivuseikka, vaan se oikea pääasia. [via]

8 Comments

  1. rinsu

    Kosmoksessa painonapit ovat edelleen looseissa näkyvillä, joskaan eivät enää toimi. Ei siis mitään uutta auringon alla :-)

  2. Marjut

    Ai? Huomaa, etten ole pahemmin Kosmoksessa roikkunut. Ei tällä taiteellisuudella. :-)

  3. Tuija

    Minä istuin juuri perjantaina sellaisessa pöydässä, jossa oli tarjoilijanpimpotin. Oikein kätevää.

    http://www.tuhatsanaa.net/ubiikkia_teknologiaa

  4. Marjut

    No jee! Tänne kans.

  5. pni

    Carusellissa saa annosta tilatessa pienen vitkaimen joka vilkkuu kun annos on haettavissa kokeilta. Ei ihan sama juttu, mutta yllättävän kätevä kuitenkin.

  6. Kari T

    Myös Tamperella Ravintola Laternassa sellaiset napit löytyvät. Minun ravintolakäyntivuosieni aikana en muista niiden enää toimineen, mutta ilmeisesti joskus ovat toimineet.

  7. Marjut

    Lohduttavaa kuulla, että näitä kuitenkin on, vaikka harvassa ovatkin. Pitäisköhän perustaa adressi ja ryhtyä vaatimaan urakalla lisää?

  8. PerttuT

    Kuopiossa oli ainakin keväällä Malja-nimisessä olut- ja viiniravintolassa terassilla tällaiset napit joilla sai kutsuttua tarjoilijan käymään terassilla, niin ei tarvinnut koko terassia purkaa (kohtuullisen ahdas terassi) päästäkseen tilaamaan.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑