Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Yksi kuva olisi kertonut enemmän

Olen saanut tänään tuta orastavaa paluuta arkeen tapellessani muutamankin tovin Flickrin ja Movable Typen yhteennaittamisen kanssa siinä onnistumatta. Periaatteessahan siis pitäisi olla mahdollista tehdä blogimerkintä suoraan Flickrin kuvasta omaan blogiin tekemällä tietyt määritykset Flickriin, mutta sepä ei olekaan niin helppoa kuin luulisi. Kuinka voimatonta raivoa voikaan ihminen tuntea, kun tietää tehneensä kaikki säädöt oikein ja on kahlannut kaikki tukisivustot ja keskusteluryhmät läpi nyökytellen kanssaongelmaisten kuvauksille, eikä homma silti toimi. Virheilmoituksiakin voi tuijottaa aika kauan niiden muuksi muuttumatta.

Kaikki alkoi siitä, kun törmäsin oivalliseen kuvaan otsikolla Some human patterns/problems/challenges in tech projects, jonka olisin halunnut kanssanne jakaa. Flickrissähän kunkin kuvan yhteydessä on Blog this -linkki, jos kuvan käyttö on sallittu; muuten suoria linkkejä toisten kuviin ei tarjota missään. Olen vielä sen verran tietämätön siitä saako kuvia käyttää vai ei, vaikka linkitykset ja copyrightit olisi pilkulleen merkitty (”All rights reserved”), etten tohtinut linkittää siitä tänne suoraan. Kun sitten vanhat blogimääritykset Flickrissä eivät enää toimineetkaan, eikä niiden korjaamisesta ei ollut mitään apua, niin jäi sitten sekin bloggaus tekemättä.

Okei, tässä ollaan nyt tekemisissä aika äärimmäisen ongelman kanssa, joten ei voida edellyttääkään, että joka kohtaan tarjottaisiin käyttäjäystävällisesti apua. Mutta kun foorumeilla tuntui yksi jos toinen kärsivän samasta ongelmasta, ja sekä Movable Typen että Flickrin tekijät ovat siitä tietoisia, niin eihän se ketään haittaisi, jos aiheeseen saisi edes jostakin jotakin osviittaa. Siis vaikka sen verran, että pahoiteltaisiin ja kerrottaisiin, että asiaan ollaan tekemässä parannusta. Tai koottaisiin pieni FAQ aiheen ympärille. Tai jotain.

Mutta kaikki eivät vain osaa.

4 Comments

  1. Ilkka

    Moi, itse olen saanut Flick-MT -ristiinpostauksen toimimaan moitteetta. Olethan käyttänyt tunnistautumisessa MT-tunnuksen ”web services” -salasanaa, joka ei siis ole sama kuin ko. MT-käyttäjän normaali salasana? Web Services password asetetaan MT-hallintapanelin käyttäjätunnushallintasivulta (klikkaa esim. käyttäjätunnusta sivun oikeassa ylälaidassa).

    Tätä salasanaa ei tosiaan ole syytä asettaa samaksi kuin MT:n hallintasalasanaa, sillä sitä liikutellaan verkon yli salaamattomana kullakin julkaisupyynnöllä.

    Noiden tarvittavien asetusten tekeminen ei tosiaankaan ole helpointa mahdollista kummanakaan sovelluksen osalta. Laitan tähän nyt jotain arvauksia:

    Mikäli tuo palveleva skripti (cgi-bin/mt/mt-xmlrpc.cgi) ei vastaa (selaimen osoitekenttään kirjoitettuna vastaukseksi tulee jotain muuta kuin tyhjä sivu), ja ko. tiedosto kuitenkin on palvelimella olemassa, saattaa kyse olla siitä, ettei ko. tiedostolla ole asetettu lukuoikeudet oikein (samat oikeusattribuutit kuin esim. tiedostolla mt-search.cgi, eli -rwxr-xr-x, eli 755).

    Jos oikeudet näyttäisivät olevan kunnossa, niin kannattaa tarkistaa onko ko. hakemistossa .htaccess -tiedosto (alkaa siis pisteellä). Huomaa, että jotkut FTP-ohjelmat piilottavat oletusarvoisesti pistealkuiset hakemistot ja tiedostot. Jos tällainen tiedosto löytyy, se sisältää palvelimelle tarkoitettuja ohjeita ko. hakemiston ja sen alihakemistojen sisältöjen esittämiseksi. Siellä voidaan esimerkiksi tietoturvasyistä kieltää kaikkien muiden, paitsi tietynnimisten tiedostojen näyttäminen.

    Hyvä nyrkkisääntö on, että jos ”mt-search.cgi” tiedostolle on määritelty tuolla jotakin asetuksia, niin samat asetukset pitäisi määrittää myös ”mt-xmlrpc.cgi” -tiedostolle.

    Toivottavasti saat homman toimimaan.

  2. Marjut

    Pakko vielä raportoida täällä, että noin 20 sähköpostiviestiä myöhemmin blogini ja Flickrin yhteys toimii! :-) Onnea ovat fiksut ja avuliaat kanssaihmiset, m.o.t.

  3. Kari Haakana

    Marjut, kirjoitatko ilmeisimmillä hakusanoilla varustetun blogientryn siitä, kuinka homma lähti toimimaan. Muutamakin MT:n käyttäjä voisi olla kiitollinen…

  4. Marjut

    Will do!

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑