Minusta ei saa leffafriikkiä tekemälläkään, enkä niin ollen osaa nimetä sen paremmin lempiohjaajaani kuin -näyttelijöitäkään. Pidän toki monista, mutta aika usein preferenssit perustuvat pitkälti ulkomusiikillisiin syihin. Siksi viikkovitonen aiheuttaa tällä viikolla tavallistakin enemmän päänvaivaa…

Sinusta tehdään elokuva. Budjetti joustaa ja sinä saat valita ohjaajan, käsikirjoittajan, sen kuka näyttelee sinua, kuka näyttelee muita tärkeitä rooleja sekä keneltä tilataan musiikki. Millainen olisi miehitys sinun elokuvassasi sinusta?
Ei ole pitkä aika, kun jossain kilometrimeemissä vastasin, että elämästäni tehtävässä elokuvassa minua näyttelisi Elina Knihtilä. Pitäydyn edelleen samassa valinnassa. Koska soisin, että elokuvan tyylilaji olisi draamakomedia (huom. siis ei todellakaan romanttinen komedia), voisin kuvitella lempielokuvani käsikirjoittaja-ohjaajaparin saavan jotain aikaan, vaikken heidän muista töistään mitään tiedäkään. Muissa rooleissa, hmm, sen kummemmin nimeämättä kuka kukin on (asianosaiset saattavat tunnistaa itsensä), voisivat olla vaikkapa Uma Thurman, Janeane Garofalo, John Corbett ja Peter Franzén. Jostain ihmeen syystä ensimmäisenä musiikintekijänä mieleeni tuli Kerkko Koskinen, mutta taitaisin kuitenkin luovuttaa musiikillisen vastuun noille mahtaville von Hertzenin veljeksille. Muistelen näetsen kuulleeni, että yhtyeen riveissä vaikuttaa elokuvamusiikillisestikin lahjakkaita henkilöitä.