Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Musiikin mahti

Kun kyyköttää hankalasti läppärin kanssa levyhyllyjen edessä dokumentoiden varastoaan liian monta vuotta ja sataa levyä sen jälkeen kun homma olisi pitänyt tehdä, tulee mieleen, että helpompiakin tapoja voisi olla. Yllättäen kymmenen vuotta sitten alulle pistetyn ja sittemmin unohdetun listan ja tämän päivän välillä on ihan liian iso ero yhdessä illassa kiinni kurottavaksi. Mättäessäni tietoja exceliin odotan koko ajan saavani ohjelmalta valmiita ehdotuksia kunkin artistin kohdalla, mutta ei, se vain toistelee apinan lailla sitä edelliseen soluun naputeltua tekstiä. Nyt jos jossain on olemassa sellainen sovellus tai verkkosivusto, jossa voi valita näppärästi levyjä ja koostaa niistä oman listan, huutakaa hep!.

8 Comments

  1. eepp

    Ajattelin tässä yhtenä päivänä samantyyppistä sovellusta. Tosin pohjautuen kirjoihin (omistettuja/luettuja/hankintalista jne). Voisi valita kirjoja koostettaviksi omiksi listoiksi… ja (excel-)listat vois olla sen muotoisia, että nörtti voisi helposti ajaa listan tiedot tietokantaan…

    Konsepti sopisi tosiaan monenlaisiin ”keräilykohteisiin”. Älkää vain kukaan lähtekö miettimään tätä yhtään pidemmälle…

  2. Marjut

    Joo, kirjoille pitäis tehdä sama juttu. On aika noloa, kun alkaa hankkia samoista kirjoista ja levyistä toisia kappaleita, kun ei muista mitä omistaa…

  3. Jouni

    Yksi tutustumisen arvoinen sivusto on http://www.listal.com. Levyt, kirjat, dvd:t jne. voi hakea listoilleen Amazonin avulla. Miinuspuolena on suomalaisten teosten puuttuminen. Tosin niitäkin on mahdollista lisätä manuaalisesti.

    Kirjojen osalta kehuja on saanut http://www.librarything.com, jossa näyttäisi olevan mahdollista hakea kirjoja myös suomalaisista tietokannoista.

  4. Timo L.

    Väsäsin kesällä joutessani oman levykatalogini. MySQL:ää ja PHP:tä, ei mitään erikoista. Pelkkä listaus hyllyn sisällöstä. Tosin tietokantaan siinäkin pitää levyt syöttää käsin. Joku webbisivusto oli olemassa, jonne voi syöttää omat levynsä, mutten muista oliko sielläkään valmista listaa, josta niitä olisi helppo valita. Enkä tietenkään muista koko paikan nimeä.

  5. Ilkka

    Levyjen osalta hommaa helpottaisi varmaan freedb (http://www.freedb.org/), josta softa voisi hakea automaattisesti levyn tekijän, nimen ja biisit. Periaatteessa riittäisi, että jokaisen omistamansa levyn käyttäisi kerran koneen CD-asemassa.

  6. pni

    Jos sulla olis mäkki, niin suosittelisin Delicious library -ohjelmaa.

    http://www.delicious-monster.com/

  7. Marjut

    Ilkka: entä sitten, kun kolmasosa levyistä on vinyylejä? ;-)

    pni: jos mulla olisi mäkki, niin taivaalta sataisi mannaa!

  8. Marjut

    Jouni, kommenttisi oli lipsahtanut roskiin, mikä harmi! Mainioita vinkkejä nuo molemmat, tutustun oitis. Ainakin LibraryThing näyttää siltä, että seuraavana sadepäivänä ei tarvitse miettiä mitä tekisi…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑