Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

New kids on the block

Ihminen fiksautuu blogeihinsa niin, että kun joskus huomaa innostuneensa joistakin uusista tulokkaista jonkin aikaa kestäneen epäluuloisen tarkkailun jälkeen, on niistä tietysti kailotettava muullekin maailmalle.

History of the Button -blogin ideana on merkitä muistiin vuorovaikutussuunnittelun historiaa blogin nimen mukaisesti painikkeiden kautta. Napeissa riittää blogattavaa, sillä aika moni laite toimii erilaisten nappien avulla, verkkosivuiltakin niitä löytyy. Ja nimenomaan iinternetissä se on juuri nappi, joka on vuorovaikutuksen ytimessä: nappia painamalla lähetetään lomakkeiden tietoja, lataillaan tiedostoja, ja monta muuta asiaa. Kesäkuussa alkunsa saaneessa blogissa on jo melkoisesti sisältöä, eikä loppua näy. Tiesitkö, että ensimmäinen mukana kulkeva painike löytyi mitä ilmeisimmin taskulampusta?

Pulse Laserilla ei sen sijaan ole ikää kuin reilu viikko, mutta kovasti siitä on toisissa blogeissa kohistu. Vuorovaikutuksesta riittää täälläkin puhetta, ja sen lisäksi tietysti muotoilusta ja uusista tuotteista. Blogia pitävät Schulze & Webb -nimisen design-konsulttitoimiston omistajat, joista Matt Webb lienee bloggaajille tunnetumpi Interconnected-bloginsa tiimoilta. Minua viehättivät tällä viikolla erityisesti kirjoitukset puhelinten suunnittelun muutoksesta sekä printtereiden sosiaalisesta luonteesta.

”If my desktop printer understood the lessons of social software and Web 2.0, it wouldn’t be attached just to my computer or local network. It’d be accessible by my closest family and friends, too, regardless of where they lived. […] My mum, instead of scanning newspaper clippings and emailing them to me (happily, her scanner has a single button that does that whole job), she would print them straight into my house.”

Ja niin edelleen, ja niin edelleen.

Kotomaan kamarakin on pari blogikokeilua, joiden onnistumisesta on vielä aikaista mennä sanomaan juuri mitään. Hibernaatiotilasta herätetyllä Verkossa-ohjelmalla ei olekaan niitä perinteisiä tv-ohjelman verkkosivuja, vaan blogi, jonka sivulauseessa mainitaan, että ai niin, telkkaristakin meitä voi katsella. Ottaisivat vain vielä sen tunnusmelodian pois sieltä blogista soimasta, kiitos.

Ja sitten vielä Image-lehti meni ja siirtyi bloggaamaan isolla porukalla ja koko domaininsa voimin. Tai itse asiassa ei vain Image, vaan kaikki Image Kustannuksen lehdet, eli myös Bisnes.fi, Mondo, Muoto ja Viini. Itse lehdestä tietoja kaipaava saakin kikkailla yrittäessään löytää tietään sen varsinaisen lehden sivuille. Nythän sitä lehteä nimittäin kuulemma kannattaa lukea. Blogi näyttää hyvältä, niin kuin lehtikin, mutta sisällöstä on vaiikea mennä sanomaan. Kassellaan. Ulkomaan osasto vetää vielä tässä vaiheessa pitemmän korren.

2 Comments

  1. nieminensundell

    Aivan mahtavia löytöjä. Noihin täytyy perehtyä ajan kanssa (jos sitä vaikka jonain päivänä olisi :-)

  2. Marjut

    Usko tai älä, niin mulla kävi itse asiassa mielessä, että sinäkin saattaisit näistä innostua. :-)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑