Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kasikymppinen

Koska Yleisradio on köyhä, se ei järjestä suuria juhlallisuuksia 80-vuotispäiviensä kunniaksi, mutta kyllä Elävä arkisto juhlistamisesta käy vallan mainiosti. Ensiselailulla tämä satoja tv-ohjelmia ja tuhansia radio-ohjelmia sisältävä ilmainen historia-arkisto vaikuttaa varsin asialliselta ja käyttökelpoiselta, vaikka Apua-sivun vastauksiin kannattaakin ehkä suhtautua varauksella

Minä suoritin nostalgiatrippini reilun kahdenkymmenen vuoden takaisen Dingomaniaa-pätkän parissa, kuinkas muuten. Tässä A-raportin ohjelmassa Dingo raahattiin eduskuntataloon tapaamaan kansaedustajia (siloposkiset Arja Alho ja Ilkka Kanerva), ja puheenvuoron saivat myös Dingo-fanit, jotka ”paljastuivat itsenäisesti ja järkevästi ajatteleviksi ihmisiksi”. Näiden järkevästi ajattelevien ihmisten joukosta voi bongata mm. pinkkiin sifonkihuiviin sonnustautuneen Annika ”Tomin sisko” Metsäkedon, joka on sittemmin kunnostautunut mm. Speden Spelien arpapallotyttönä ja Bingoloton juontajana. Ja tosiaan, kun kuuntelee menneiden vuosien idoleiden juttuja ja yhteiskunnallisen tietämyksen määrää, vaikuttavat fanit suorastaan hämmentävän fiksuilta.

3 Comments

  1. Pirkka

    Parempi vaan, että YLE päätti jättää juhlien järjestämisen väliin ja sen sijaan tarjosi lahjoja vähän isommallekin porukalle. Itse olen ajautunut täydelliseen historiaekstaasiin. Viisi tuntia on jo kulunut – nyt on pakko pitää pieni paussi!

  2. Marjut

    Kieltämättä minäkin otan tämmöisen lahjan pönötysbileiden sijaan vastaan koska vain!

  3. Pirkka

    …ja eivätköhän ne herrat isot herrat kuitenkin ole jonkinmoiset pönötysbileensä saaneet. :-)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑