No ehdinkös juuri kesän alkumetreillä ottaa puheeksi tuoreen digi-tv-sanaston (pdf), kun Sanastokeskus TSK ahkerana kertoo suunnittelevansa jo seuraavaa. Tällä kertaa oman sanastonsa ansaitsee VoIP eli tekniikka, jonka avulla voidaan siirtää ääntä ja videokuvaa reaaliaikaisesti internetin välityksellä. Tällekin sanastotyölle on perusteensa, sillä VoIP:n käyttö yleistyy huimaa vauhtia ja samalla kehittyy uutta käsitteistöä ja uusia termejä, jotka menevät helposti peruskäyttäjältä yli ymmärryksen. Nyt sanaston kokoamiseen olisi mahdollisuus päästä mukaan. Kas näin:

”Sanastokeskus TSK selvittää Viestintäviraston terminologiatyöryhmän pyynnöstä, onko alan toimijoilla kiinnostusta osallistua projektiin, jossa Internet-puheluihin, laajakaistaan ja tietoverkkoihin liittyvää termistöä kootaan sanastojulkaisuksi. Onko teidän organisaationne kiinnostunut osallistumaan VoIP-sanastoprojektiin? Annamme mielellämme lisätietoja sanastohankkeen organisoinnista ja järjestämme esittelytilaisuuden aiheesta kiinnostuneille.

Sanastokeskus TSK on vuodesta 1974 asti tarjonnut sanastotyöhön ja erikoisalojen termien käyttöön liittyviä asiantuntijapalveluja. Sanastoprojektit toteutetaan yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa. Yhteistyön avulla voidaan säästää sanastotyön kustannuksia. Projektin kustannukset jaetaan osallistuvien organisaatioiden kesken. Koska työn tavoitteena on tuottaa toimialalle yhteinen sanasto, on tärkeää, että alan keskeiset vaikuttajat ovat mukana projektissa.”

Kiinnostuneet ja asian tuntevat voivat olla yhteydessä Tuula Kuoppalaan, etunimi.sukunimi@tsk.fi, p. +358 9 2709 1064. Ja ei, tämä ei ollut maksettu mainos, vaan hauskojen yhteensattumien summa.