Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Tiedottamisen alkeet

ITviikko kertoo hyviä uutisia: W3C rustasi pelisäännöt mobiileille web-sivuille. Uutisen mukaan World Wide Web Consortium (W3C) on kirjannut kuusikymmentä ohjenuoraa langattomien verkkosivujen kehittämistä varten; tavoitteena mm. se, että raskasta grafiikkaa vältettäisiin ja sivut suunniteltaisin niin, että sisältö näkyisi heti kännykän ruudun ylälaidassa, jottei käyttäjän tarvitsisi ensin vieritellä ruutua oikeaan kohtaan päästäkseen.

Kiinnostus heräsi heti. Tahtoo tietää lisää! W3C:n sivuilla on kuitenkin edessä pelkkä vesiperä, eikä mainitusta uutisesta löydy pihaustakaan sen paremmin etusivulta, uutisarkistosta kuin Mobile Web Initiative -sivuiltakaan. Siteerattu Reutersin uutinen sentään löytyy, mutta sekään ei linkitä mainittuihin ohjeisiin. Yhtä laihaa on kiisseli myös Vodafonen sivuilla, vaikka sen työryhmää vetänyttä johtajaa (jonka blogissakaan ei aiheesta mainita) on lainattu uutisessa, eikä Nokia ole yhtään sen parempi.

Näin latistui ihmisen into heti alkuunsa. Kuka muistaa uutisen enää huomenna? Jos nämä mobiilimaailman suuret nimet todella haluaisivat kehittää mobiilia webiä, olisi tämä ohjepaketti jokaikisen toimijan etusivulla suurilla, punaisilla kirjaimilla, torventöräysten säestämänä.

Lisäys: Johan se listakin löytyi: Mobile Web Best Practices 1.0 (W3C Candidate Recommendation 27 June 2006).

3 Comments

 1. Emil Virkki

  No jos isot yritykset oikeasti haluaisivat kehittää mobiilia webia, tekisi Nokiakin luureihinsa selaimen, joka toimii. Kävin juuri avautumassa asiasta erään toisen blogin kommenttiosastolle, mutta teenpä sen nyt tähänkin: http://www.ruusu.net/arkisto.php?juttu=76

  W3C:n dokumentti taitaa olla tämä: http://www.w3.org/TR/mobile-bp/

 2. Eero

  Niinpä, läheskään aina sielläkään missä muuten tehdään perkuleen hyvää työtä, on ongelmia niistä eteenpäin kertomisen (tiedottamisen tai markkinoinnin) kanssa. Näin vaikka joskus ne hyvinkin yksinkertaiset ratkaisut saattaisivat auttaa huomattavasti (ne torvet ja räikeät värit?).

  Olisikohan kuitenkin etsimäsi suositukset sisältävä dokkari tämä?

 3. Marjut

  No sehän se. Mutta sehän on julkaistu jo yli kuukausi sitten, ilmanko en osannut etsiä… (seli-seli)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑