Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Päivitetty JHS 129

Myös kotimaiset Julkishallinnon verkkopalvelun suunnittelun ja toteuttamisen periaatteet on päivitetty käyttäjiltä saapuneiden kommenttien sekä suosituksen sisältöön vaikuttavien lainsäädäntö- ja metadatamuutosten takia. Uudessa suosituksessa mm. vaaditaan, että PDF-muotoiset dokumentit on kuvailtava verkkosivulla; pystyvieritys sallitaan, mutta vaakavieritystä ei suositella ja selainriippumattomuus-kohtaa on tarkennettu niin, että vaatimuksena on palvelu, joka tukee useita yleisesti käytössä olevia selaimia (myös tekstipohjaisia) ja niiden versioita. Kaikki muutokset on lueteltu erillisessä dokumentissa (pdf).

2 Comments

  1. Josku

    Suositus AA-tasostakin poistui.

    Päivittääköhän Suomen DfA tämän vuoden toimintasuunnitelmansa vastaamaan tuota suositusta? Siinähän kerrotaan tällä hetkellä, että ”[p]ortaalissa varmistetaan WAI-ohjeiden mukaisesti vähintään AA-taso. Päävalikoissa tavoitellaan AAA-tasoa”. Kunnianhimoista. Varsinkin siihen nähden, että DfA:n etusivu ei tällä hetkellä täytä edes A-tason vaatimuksia.

  2. Marjut

    Jaa-a! Mie vähän epäilen, mutta toivon tietysti parasta. Vähän on semmoinen kutina, että DfA:ssa muut kuin webiin liittyvät esteettömyysasiat ovat suuremmassa roolissa. Onhan niiden sivujen ilme muutenkin aika karu.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑