Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Assistentit kapinaan

Lehti uutisoi, että Pohjoismaiden neuvosto on päättänyt myöntää vuoden 2009 ympäristöpalkinnon matkanhallintaohjelma Travelille.

”Perustelujen mukaan julkishallinnossa laajasti käytetty Travel on vähentänyt työmatkoja huomattavasti, koska kukaan ei osaa käyttää ohjelmaa tai käyttäjä saa akuutin aivoverenvuodon ennen matkasuunnitelman valmistumista.”

Naurattaisi, jos ei itkettäisi. Tässä on huumoria vain nimeksi. Olen nähnyt sen.

Mistähän muuten johtuu, että ne ovat usein juuri assistentit ja sihteerit, jotka saavat kontolleen kaikista kamalimmat ohjelmat? Siksikö, etteivät he uskalla valittaa? Tarvitaan assistenttien kapina! Vaadimme parempia käyttöliittymiä! Tai täyttäkää matkalaskunne itse!

9 Comments

  1. mea

    Pitää niin paikkansa. En todellakaan lähde hevillä millekään matkalle, koska Travelin ehtojen mukaan toimiminen on ihan liian hankalaa matkasuunnitelmineen, sen hyväksyttämisineen, jälkikäteisine matkalaskuineen erikseen alvit hotellin sängystä ja aamiaisesta eriteltyinä, niiden ei-mihinkään liittyvät koodit ymmärtäen. Joka välissä ohjelma kaatuu / jäätyy / jumittuu / tai sitä ei enää osaa käyttää, koska edellisestä kerrasta on mahdollisimman paljon aikaa. Ainoa, mikä toimii, on se kohta, kun sisäpostissa pitää lähettää vielä erikseen tositteet, jos vaan tietäisi, kenelle.

    Lisää tällaista ja maailma pelastuu. Ja niitähän hankitaan, koko ajan.

  2. Janne

    Luitko muuten TKK:n proffan, Tapio Takalan, haastattelun Hesarista tuossa taannoin? Kertoi, että syy moniin näistä ongelmista on se, että oikeilla käyttäjillä ei saa tehdä käytettävyystestejä tai edes kysyä softasta mitään, koska niillä saattais olla ”jotain biasta”, joten käytännössä hankinnan tekee hankintaosasto (jotka siis eivät ikinä käytä ko. softaa) featuresetin ja hinnan perusteella. Pelkäävät rikkovansa jotain valtion kilpailutuslainsäädäntöä.

    Ymmärrettävistä syistä prof. Takala oli hieman kyrsiintyneen oloinen ko. tilanteesta.

  3. Veera

    Näin niin kuin seitsemän vuoden kokemuksella valtionhallinnon asiantuntijatehtävissä haluaisin huomauttaa, että juuri missään ei enää ole sihteerejä, jotka hoitaisivat esim. matkasuunnitelmat ja -laskut matkustavien asiantuntijoiden puolesta. Sihteerityöt on saneerattu meille asiantuntijoille. Eikä nyt mennä tässä taloushallinnon Rondo-järjestelmään, koska lepopulssi nousee jo pelkästä ajatuksesta.

    Kyllä me tappelemme täällä Travelin kanssa ihan jokainen.

    Muilta osin olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä.

  4. Marjut

    Veera, meillä on. Mutta eivät hekään ihan kaikkea hoida. Kokemusteni mukaan kuitenkin monet assarit ovat juuri niitä, joille karmeimmat käyttöliittymät lankeavat, olivat ne sitten matkalaskujen, tilavarausten tai ties minkä tekemistä.

    Janne: jep, kyllä luin jutun. Asiaa joka sana.

  5. Juha

    Ehkä helposti käytettävät järjestelmät siirretään työntekijöille, ja säästetään assareiden palkkakustannuksissa?

    Osataan sitä muuallakin:
    http://www.news.com.au/couriermail/story/0,23739,24723327-952,00.html

  6. rns

    Assarit ja muut naiset istuvat kiltisti kursseilla oppiakseen käyttämään mitä karmeimpia työkaluja…

  7. Eve

    Linkkilistassa kielenhuoltokohdassa ainakaan Kotuksen kieli-ikkunat ja käytettyä kieltä -linkki eivät toimi.

  8. mp

    Kuka noiden järjestelmien ostosta päättää? Siis kuka päästää tekemään tämmöistä. Ihan sama juttu on kun katsoo Lääkäreiden toimintaa: 15 minuutin käynnistä 8 minuuttia jonkun järjestelmän täyttöön … Siinä sitä sitten istutaan yhdessä ja kuunnellaan näppäimistön sointuja. Ihan vaan vinkki. Varmaan 75% kaikista lastenlääkärikäynneistä on korvatulehdusta, flunssaa tai vastaavaa.

    Koska murtuu Logican ja Tiedon valta julkishallinnon järjestelmistä?

  9. Niko

    Tai sitten Travelit ja muut yksinkertaisesti kuuluvat olennaisena osana ravintoketjuun varmistaen sihteerien työpaikkojen pysyvyyden…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑