Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Posti netissä ja muita internet-palveluita

Olen ehkä aikaisemminkin muistanut marmattaa Netpostin kertakaikkisesta käytön hankaluudesta, ja siitä, etten ymmärrä sen hienoutta, mutta nyt se tuntuu vielä ylittäneen itsensä. Olen joskus kokeilunhalussani (tietenkin!) hankkinut tunnukset ko. palveluun, todennut, etten sitä tarvitse, ja unohtanut sen samantien. Joskus paljon myöhemmin kun sitä olisinkin voinut johonkin tarpeeseen käyttää, osoittautui hukkuneen tunnuksen takaisin saaminen niin hankalaksi, että jätin koko homman sikseen. Muistaakseni ne olisi pitänyt tilata postista uudelleen, ja ne olisivat tulleet kirjeitse kotiin, tai jotain muuta yhtä internet-ajalle ominaista. (Nyt tunnuksen palauttaminen näyttää helpottuneen hieman, mutta ei soittaminen silti tee asiaa yhtään houkuttelevammaksi.)

Viimeisen parin kuukauden aikana Netposti on kuitenkin alkanut tihenevässä tahdissa lähetellä minulle sähköpostiin ilmoituksia, joiden mukaan ”Olet saanut postia NetPosti-palveluun. Sama kirje saapuu sinulle paperisena myöhemmin. Jos et halua kirjeistä paperisia versioita, muuta lähettäjiä koskevia valintoja NetPostisi Omat tiedot ja lähettäjät -osiossa. […] Jos et jatkossa halua ilmoitusta uudesta NetPostiin saapuneesta kirjeestä tähän sähköpostiosoitteeseen, voit tehdä muutoksen NetPosti-palvelussasi.”

Mistään en kuitenkaan voi tietää, että mistä postista on kyse. Kuinka voin varmistua, että tuleeko paperinen kirje koskaan perille? Lähettäjiä koskevia valintoja en pääse sattuneesta syytä muuttamaan, koska ne tunnukset puuttuvat. Olisi ihan liikaa vaadittu, että sähköpostin lopussa olisi esimerkiksi suora linkki. Argh!

Toisaalta tämä on kai pientä, sillä S-ryhmän (jolla on sellaisiakin verkkopalveluita kuin Yhteishyvä, Ruokamaailma ja S-kanava) bonuskortin haltijana voin tehdä osoitteenmuutoksen vain palvelupisteessä käymällä.

9 Comments

  1. Sanna

    Nettipankkitunnuksilla tunnistautumalla sun pitäis päästä NetPostiin ja muuttamaan salasanaasi.
    Itse tykkään NetPostista, esim. palkkakuitit mulla tulee nykyään vain sähköisinä. Siellä ne pysyvät tallessa omassa kansiossaan arkistoituina. Näpsää.

  2. Marjut

    Niin pitäisi, jos en olisi unohtanut käyttäjätunnustani…

  3. Sanna

    Hmmm… mun mielestä mäkään en muistanut tunnustani kun jouduin kiertämään tota kautta. Voin toki olla väärässäkin. Ei olisi eka kerta…

  4. Aki Björklund

    ”Jos olet unohtanut Postin käyttäjätunnuksesi ja/tai salasanasi ja olet NetPostin käyttäjä, voit kirjautua NetPosti-palveluun verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.”

    Noin ne väittävät. Tunnusta ei tuolla metodilla kuitenkaan saa selville (ainakaan en millään keksi mistä sen näkisi), mikä on erittäin kummallista.

  5. Sanna

    Hahaa, hupaisaa kommentoida työkaverinsa kanssa samaa postausta. Ei kai Marjutkin ole salaa meillä töissä?

    Kun kirjautuu nettipankkitunnuksilla, palvelun kohdassa Omat tiedot ja lähettäjät – Palvelun käyttäminen – käyttäjätunnuksen hallinta pääsee näkemään (muuttamaan) käyttäjätunnuksensa ja muuttamaan salasanansa.

  6. Aki Björklund

    Katsopas vain! Ei niin hirveän järkevää ollut taaskaan tehdä linkistä painiketta. Meni nimittäin ohi silmien, kun en sellaista osannut etsiä.

  7. Aku

    Minäkin inhoan kyseistä palvelua. ARGH! Tosin sisäänkirjautuminen taitaa tosiaan onnistua myös nettipankkitunnareilla. Tiedän, koska minäkin unohdin omat tunnarini. ;)

  8. Ripa

    Yleensä palvelut tarjoavat ohjeet näihin tunnusten unohtamisiin. Niin netpostikin. Sen sisäänkirjautumissivulla on tarjolla linkki: ”Unohditko tunnuksesi?” josta pääsee ohjeisiin, jossa kerrotaan mielestäni ihan tarpeeksi hyvin, miten pitäisi toimia ja mistä ne unohtuneet tunnukset voi tarkastaa.

  9. Mike

    Mielestäni Netposti on hieno palvelu. Vaikkei sinne tulekaan lähellekään riittävästi postia (tällä hetkellä luottokorttilasku, palkkalaskelma ja Viestintäviraston kirjeet), on siitä jo ollut todellista hyötyäkin.

    Suora linkki (tai edes kirjeen otsikko/lähettäjä) olisi kyllä huippu löytyä sähköpostin lopusta, ainainen kirjautuminen potuttaa. Pitäisi kai antaa palautetta.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑