Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Verkkopersoona on jakautunut persoona

Tämän aamun sosiaalisen median satoa purkaessani huomasin, että eiliseen merkintääni oli tullut kommentteja kolmeen eri paikkaan: tänne blogiin, Jaikuun ja Facebookiin. En ihmettelisi, vaikka joku kommentoisi vielä Flickriinkin, tai johonkin muuhun paikkaan, jonne näitä syötteitä olen viljellyt.

Alkaa siis jo käydä työstä pysyä kärryillä siitä, kuka kommentoi, mitä ja missä!

Arvelen, että Jaiku on näistä välineistä paras, sillä siellä kommentointi on helppoa, helpompaa kuin täällä blogissa. Mutta kuinka nämä kaikki kommentit saisi nivottua jotenkin yhteen? Onko siihen olemassa työkalua? Kuinka pitää verkkopersoonansa edes osapuilleen yhdessä mapissa, vaikka siinä useampia välilehtiä olisikin?

2 Comments

  1. Jere Majava

    Tuo kommentoinnin jakautuminen on minustakin suurin ongelma feedien koostamisen ja sitä kautta uudellenjulkaisemisen kanssa. Harkitsin jopa bloginikin kommentoinnin siirtämistä blogista Jaikuun, mutten keksinyt miten luoda kaksisuuntaista merkintäkohtaista linkitystä blogimerkinnän ja Jaikunoten välille.

  2. Mike

    Tämä on ajankohtainen ongelma, ja uskon asian muuttuvan radikaalisti ennemmin tai myöhemmin geneeristen kommentointirajapintojen tai -palveluiden kautta.

    Myös Pinkkis sivusi samaa asiaa englanninkielisessä blogissaan: http://blog.pinkkis.com/2008/09/214/

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑