Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kysely suunnittelumalleista

Jos puuhailet käytettävyyden ja/tai käyttöliittymien parissa ja sinulla on viisi minuuttia aikaa, niin käy vastaamassa kyselyyn: Pattern Survey – avoinna noin viikon.

”This is a survey being conducted by SINTEF, the largest independent research organization in Scandinavia. We are evaluating whether and how people use various types of patterns in software and web design. If you work in some aspect of design (UI design, usability, interaction design, user experience design, etc.), your input here would be very helpful. The survey is anonymous, has about 11 questions, and should take only about 5-10 minutes to complete.”

Käyttääkö joku muuten näitä suunnittelumalleja (design patterns, usability patterns) vakituisesti tai edes joskus työssään? Olen itse kokenut ne jotenkin hankaliksi soveltaa tai sitten en edes löydä sellaista mallia, jota kaipaisin. Jos vaikka nyt joku kysyisi, että mitä suunnittelumallikirjastoa kannattaisi kokeilla, niin en kyllä osaisi suoralta kädeltä vastata.

1 Comment

  1. JanneL

    Itse käytän suunnittelumalleja lähes päivittäin inspiraation lähteenä käyttöliittymäsuunnittelussa, ja olen kokenut että niistä on tässä ehdottomasti apua. Lisäksi olen todennut että mallit tekevät suunnitteluideoista keskustelun paljon helpommaksi, kun voin viitata suunnitteluratkaisuun vain nimellä sen sijaan että selittäisin ratkaisun perinpohjaisesti. Myöskään spekseihin ei tarvitse kuvata jokaista yksityiskohtaa, vaan voi laittaa vain linkin suunnitteluratkaisun esittelevään patterniin.

    Puutteitakin malleissa toki on. On välillä vaikea löytää sopiva malli, mallikirjastoissa esimerkkejä on liian vähän ja ne ovat usein jo vanhentuneita, mallit on kuvattu aivan liian tarkasti (ainakaan meidän firmassa juuri kukaan ei lue niitä, vaan katsovat vain esimerkkikuvat), koodiesimerkkejä ei ole jne. Pidän patternien konseptia kuitenkin hyvin lupaavana.

    Aihealue on mulle erittäin tuttu, ylläpidän sekä firman sisäistä käyttöliittymäsuunnittelumallikirjastoa että julkista kirjastoa, ja kirjoitin aiheesta diplomityönikin vähän aikaa sitten.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑