Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Ei enää päivittäisiä herkkuja

Päättivät sitten Deliciouksessa puolestani, että päivittäiset blogipostaukset eivät ole niin merkittävä juttu, että niitä kannattaisi enää uudessa versiossa tukea. Ihmettelinkin jo, että missä vika, kun herkku-listausta ei tule, mutta kappas vaan, en ole ongelmani kanssa ainoa. Tiimin jäsen kertoo:

”This is a tough feature, with a disproportionate amount of complexity in it compared to it being a smallish part of Delicious (and used by a smallish number of people). It produces output that gets interpreted by several different kinds of endpoints (WordPress, Movable Type, etc.) – all with their own unexpected inconsistencies – and by individual servers with varying configurations. We rewrote a lot of this feature in order so that it could work on the new Delicious platform, and it seems that we didn’t do it quite right. This is frustrating for all of us.

[…] So, we plan to try to shift toward encouraging community-maintained third-party plugins for this functionality, instead of having people depend on us to push updates from a central point. […] We’ll be trying to fix daily blog posting, though. The [delicious.com] thing should be gone soonish. I don’t have a schedule for when the whole thing will function properly, since it’s weird and we do have a lot of other things to work on, but we want to make it work. The people who use this are a minority of Delicious users, but I know you guys are some of our most devoted.”

Mukavaa, että aikaisemmin samassa kirjoituksessa myönnetään, että metsään meni tuo uudistus tässä kohtaa. Mutta jotenkin tämänkin olisi voinut hoitaa nätimmin – olkoonkin, että toiminnallisuus on ollut ikuinen beta.

8 Comments

  1. erkka

    Totta puhuen en voi sanoa, että jäisin kaipaamaan toimintoa, joka tuotti, kaikki sitä käyttävät bloggaajat yhteenlaskettuna, aivan liikaa turhia postauksia RSS-lukijaani.

    Ei ihmisten suodattamissa linkeissä sinänsä mitään vikaa ole ja seuraankin niitä mielelläni, mutta ohjaan deli-virrat mieluummin suoraan omilla tai network-syötteillään erillisiin keräilykansioihin, jolloin niiden tarkasteluun voi asennoitua erikseen.

    Tämä tietenkin vain omiin tottumuksiini perustuva mielipide :)

  2. Marjut

    Arvokasta palautetta! Kyselin aikaisemin, että onko päivittäisissä linkkipostauksissa mitään järkeä, eikä kukaan sitä vastustanut. Itse olen kuitenkin miettinyt, että mitenkähän mahtaa olla. Sitten kuulin, että ulkomaalaiset ja muut kuin suomea puhuvat käyvät blogissa juuri siksi, että nämä linkit ovat ymmärrettävissä muillekin kuin suomenkielisille. Nyt olen vähän kahden vaiheilla.

  3. erkka

    Muistaakseni vastasin kyselyysi silloin, mutta onnistuin kännykkäselaimella nollaamaan tekstin ja taisin jättää asian ”tuonnemmaksi” :P

    Viime kädessähän asia menee niin, kuin bloggaaja itse kokee asian mielekkääksi. On ihan totta, että tuolla tavalla deli-syöte saa enemmän yleisöä ja monimuotoisempi lukijajoukko palvelua. Siinä mielessä kannattaa aggregointia jatkaa :)

    Itsekin kokemani ärsytys on vielä aika mietoa. Ja jos kynnys ylittyy, niin äkkiäkös sen kiertää vaikka YahooPipesilla:
    http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=7hbI_Zpq3RGrrKpdBR50VA&_render=rss
    RSS:
    http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=7hbI_Zpq3RGrrKpdBR50VA&_render=rss
    Tosin tuo näyttää ikävästi kadottavan upotetut YouTube-videot.

  4. erkka

    Katosiko kommenttini taas, vai menikö se moderointiin?

  5. Marjut

    Siinä oli liikaa kiellettyjä linkkejä, mut nyt näkyy! :-)

  6. erkka

    Ah. Pelkäsin, että onnistuin kämmäämään tämänkin :D

  7. Halo Efekti

    Bloggerissa tuo toimii vielä. Itsekään en oikein tiedä onko se päivittäinen Delisyöte hyvä vai huono. Ainakin sillä on lukijoita…

  8. Marjut

    Täälläkin näköjään toimii näin satunnaisesti. Mutta mietinnässä edelleen että jatkaako vai lopettaa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑