Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Odota hetki, pankkiasi päivitetään

YLE uutiset: ”Sampo Pankin uuden verkkopankin käyttöönotossa on ollut heti ongelmia.”

Sampo Pankki:

sampopankki.png

En ole yllättynyt.

7 Comments

  1. erkka

    auh..

    YLE:n mukaan operaatio maksaa pari sataa miljoonaa.. voiko se oikeasti olla kannattavaa?

  2. Marjut

    Hyvä kysymys. Ja tässähän näkyy siis vain verkkopankki, käsittääkseni siellä on uusittu kaikki systeemit. Lähinnä mietityttää, että toimiiko siellä mikään muukaan.

  3. JP

    Sivistynyt arvaus, että säätäminen vie loppuviikon… Mutta Danske-tyylin ”sampo|pankki” on kyllä tyylikäs.

  4. Obeesia

    Verkkopankki toimi äsken. Hitaasti, mutta toimi.

  5. JP

    Uskaltaisiko sitä lyödä kahvipaketista vetoa, että se vanha tietojärjestelmä pitää ottaa takaisin käyttöön?

  6. Sampo Asiakas

    Nyt toimivat jälleen maanantaiseen tapaan nettisivutkin. Sekä verkkopankissa että sivuilla on tosin edelleen tiedotteiden mukaan puutteita, joita korjataan lähipäivinä ja ainakin verkkopankin ohjeissa vilisee vielä englantia, jossa hinnat on ilmoitettu Tanskan kruunuissa.

    Mutta toimiipahan Macilla ja Firefoxilla – jotain sekin.

    Uudistuksen hinta ei sinänsä kuulosta täysin utopistiselta, jos ajatellaan, että ainakin julkisuudessa olleiden tietojen perusteella operaatiota on valmisteltu vuoden ajan, ja nyt vaihdettiin kertarysäyksellä kaikkien konttorien tietokoneet, valomainokset, ikkunateippaukset, lomakkeet ja käyntikortit. Päälle vielä henkilöstön koulutus, emoyhtiöstä ja sen ulkomaisista tyttäristä suomalaisia kouluttamaan lainatut asiantuntijat, nettisivut ja tietojäjestelmät. Taisipa joku henkilökunnan edustaja kertoa eilen uutisissa, että kaikille oli jaettu kiitokseksi vielä hopeiset tai ainakin siltä näyttävät kynttilänjalatkin, vaikka se ei tietysti kokonaisuudessa enää paljoa paina. :)

    Henkilökohtaisesti pidin edellisestä muista pankeista hyvin erottuneesta konttorien punaisesta ilmeestäkin, mutta hatunnosto Sambolle siitä, että ilmeisesti ulottivat tällä kertaa uudistuksensa kerralla kaikkiin konttoreihin. Tähän astihan katukuvassa on ollut tarjolla sekalainen valikoima eri aikoina duunattuja konttoreita.

    Uusi ilme sinänsä on asiallinen ilmeisestä kielioppivirheestä (Sampo Pankki; tämänhän taisi tosin lanseerata alunperin Nordean edeltäjä Merita, eli kokonaan ei voi Sampo-pankkia syyttää) ja geneerisestä värimaailmasta (mm. Nordea, Handelsbanken) huolimatta.

    Oikeastaan jään miettimään vain sitä, miksei pankkia saman tien nimetty suoraan Danske Bankiksi. Ei yksi nimenvaihdos lisää (Postisäästöpankki > Postipankki > Leonia > Sampo-Leonia > Sampo) olisi enää merkittävästi pakkaa sekoittanut.

  7. JP

    Vai oikein pintahopeoidut kynttilänjalat, tosi hianoa…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑