Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Yksi, kaksi, kaikki

del.icio.us on mukava ja hyödyllinen linkkikeräämö, vaikka silläkin on toki puutteensa. Mukavaa ja hyödyllistä ei esimerkiksi ole se, että kaikki tagit on nakutettava tai klikattava linkkeihin erikseen. Minä en ainakaan ole vielä keksinyt kuinka tageja voisi valita kerralla useampia tai kenties jopa ne kaikki.

Missing features

Olisi niin kätevää, kun tässäkin kuvan esimerkkitapauksessa tarjolla olisi Select all -linkki heti Recommended tags -otsikon vieressä. Juuri siinä se puolustaisikin paikkaansa, sillä suositellut tagit ovat yleensä sellaisia, joista haluaisin valita jokaisen.

8 Comments

  1. Kirsi

    Itse olen ollut tyytyväinen tähän palveluun. Meditoin yleensä hetken aikaa tägien äärellä ja olen ehkä kitsas tägääjä.
    Totta, ettei linkeistä voi kiittää, mutta toisaalta: eikö linkin ottaminen listalle merkitse jo sinänsä jutun arvostamista, ainakin useimmiten?

  2. Marjut

    Minäkin olin alunperin varsin kitsas tagien kanssa, mutta olen huomannut sekä muistiinmerkitsemis- että tagittamiskynnyksen madaltuneen huomattavasti kuluneen vuoden aikana. Niinpä tagejakin on kertynyt melkoinen liuta.

    Mitä kiittämiseen tulee, niin se, että saisi tiedon siitä, onko toinen ottanut linkin listalle, edellyttäisi toisten listojen läpiklikkailua – luulen, ettei sellaiseen taitaisi jaksaminen riittää. Simppeli Thanks for the link! -nappi jossakin olisi siksi tervetullut lisä.

  3. Kirsi

    Totta tuo mitä kiitoksista sanot. Jos kiitokset vielä voisi jotenkin varastoida palveluun niin niin tulisihan siitä masennuksen ja yksinäisyyden hetkiin mukavaa selailtavaa :)

  4. Tuija

    Toisaalta siinä, että joudut itse ajattelemaan, mitä asioita ja näkökulmia kyseinen artikkeli edustaa juuri sinulle, on tiettä voimaa ja se tekee järjestelmästä älykkäämmän. Jos kaikki vaan hyväksyisivät select allilla kaikki ehdotetut tägit, tägien merkitys väljähtäisi, iskisi kauhea tägi – inflaatio ja folksonomioiden voima liudentuisi kollektiiviseen hymistelyyn kun kohta kaikki edustaisi kaikille kaikkea.

  5. Kirsi

    Niin, Tuija tuli tuossa muotoilleeksi minunkin pyrkimykseni. Tägään esimerkiksi vastaan tulevan kuolemaa käsittelevän hyvän jutun, jos jutussa on mielestäni jokin sosiaali- ja terveysulottuvuus. Muut hyvöt kuolemajutut jätän tägäämättä, vaikka muinka syyhyttää. Tällaiseen ainakin pyrin.

  6. PA

    Onpa tuossa kamalasti suosituksia! En ole koskaan osannut kaipaamaasi ominaisuutta kaivata, kun yleensä käytän maksimissaan viittä tagia.

    Eniten harmittaa, että del.icio.us (ja flickr yms.) käyttävät tagien erottimena välilyöntiä. Tämä ei ole kovin luonnolista. Minusta vaikka bloggerin pilkku on parempi.

  7. Marjut

    PA, minä olen ajatellut sen niin, että mitä useampi tägi, sitä helpompaa mahdollisen etsijän on linkki löytää – etenkin jos oikea hakutermi on vähän hakusessa.

  8. Pajaratorio

    En minäkään merkkaa kuin ehkä korkeintaan kaksi tagia, koska mitä hyötyä niistä sitten on jos ~kaikki maailman linkit löytyy ~kaikilla hakusanoilla.?!
    Ite oon kaivannut listaa jossa näkyisi omat valmiit tagit. -Se taitaa tulla kun käyttää Firefoxin nappuloita? -Mutta miksi se ei tule (/voisi tulla), jos käyttää postausta bookmarkkien kautta? :S

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑