Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Huh hellettä

Viikkovitosessa yritetään pysyä viileänä – turhaan.

Miten sinä pidät itsesi ja kämppäsi viileänä kesällä?
Kehnosti. Nykyiseen asuntooni paistaa aurinko koko päivän, niin kuin nyt vain ikkunat etelään olevassa asunnossa voi tehdä. Läpivetoa ei saa aikaan mitenkään, ja viime kesänä hankkimani iso tuuletin tuntuu kadottaneen tehonsa talven aikana ullakolla ollessaan. Epätoivoisesti yritän pitää kaikkia räppänöitä auki ja tuuletinta kuitenkin käynnissä, sekä juoda kylmiä juomia. Viileää suihkuakin voi yrittää. Mutta paras konsti on kuitenkin paeta säännöllisin väliajoin hyisen kylmään lähimarkettiin tai sellaiseen kämppään, jossa on paitsi lautalattiat, myös oivallinen läpiveto.

4 Comments

  1. Pajaratorio

    Juttu menee niin että päivällä kaikki räppänät kiinni, koska lämmintä ilmaahan me Ei haluta sisään. Yöllä sitten taas kauhee ristiveto päälle ja syvälle peiton alle, ettei varpaat jäädy!
    Ullakkohuoneistossa saattaa ensimmäisenä päivänä loppua usko, mutta suosittelen malttia ja jonkun vispaimen edessä istumista ;)

  2. Timo L.

    Puhdista sen tuulettimen lavat. Niihin kertynyt pöly syö tehon.

  3. FokenTori

    Ropellit Honkkarista ja puhaltaan ulospäin.Ikkuna tietysti auki.Ja toinen ropelli huoneen nurkkaan Buusteriks.Toimii.

  4. Pekka P

    Ainoa konsti on pitää verhot kiinni niissä ikkunoissa mihin paistaa aurinko päivällä. Tämän takia kuumissa maissa on ikkunoissa jopa luukut ulkopuolella. Suomessahan ei vielä tänä kesänä ole ollut niin kuumaa että se ulkoILMA sitä asuntoa lämmittäisi tuskallisen kuumaksi.

    Kattopropelli on ruma mutta tehokas. Mitä isompi propelli -> sitä pienempi ääni ja isompi ilmavirtaus.

    Kaverin ylimmän kerroksen kulmahuoneisto ei pysyny viileänä tuollakaan tavalla, joten ostettiin ilmastointilaite Gigantista ja tehtiin tuuletusikkunaan pleksistä ”ikkuna”, johon tehtiin reikä ilmastointilaitteen poistoilmaa varten. Eli kun ilmastointilait on päällä, ikkunat ovat kiinni eikä viileä ilma karkaa ulos.

    Eli mitä nopeammin ostat ilmastointilaitteen, sen parempi :D

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑