Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Lensin matalalla

Tänään on tarjolla kaksi viikkovitosta samaan rahaan. Tosin näistä kesäksi kevennetyistä versioista ei tule yhteensä kymmentä vastausta vaan vain kaksi.

waste-of-timeListaa viisi vinkkiä miten saa ajan riittämään kaikelle sille mitä ihmisen on tehtävä (vai onko niin että aika oikeasti aina riittää, kyse on vain ihmisestä itsestään ja tämän osaamattomuudesta hoitaa asioitaan tehokkaasti)?

Ajan riittäminen on selkeästi priorisointikysymys. No, eihän se aika aina silti riitä, mutta tärkeysjärjestykseen asettaminen helpottaa kummasti, ellei satu olemaan sitä tyyppiä, että kaikki on tehtävä heti ja mielellään yhtä aikaa. Siitä ei yleensä seuraa mitään hyvää, vaan paljon puolittaista huseeraamista. Oma simppeli tapani on kirjoittaa listoja ja ruksata yli tehdyt tehtävät – jos siis niiden määrä ylittää normaalin aivokapasiteetin käsittelykyvyn, ja jos lyhyessä ajassa pitää tehdä paljon pieniä asioita.

Mutta sitten on asioita, joita ei voi mihinkään listalle laittaa, niin kuin ihmissuhteiden hoitaminen ja omasta terveydestä huolehtiminen. Niiden soisi menevän kaiken muun yli. Aikaa niillekin on varattava, ja etenkin niille. Ehkä siksikin varaan asioiden hoitamiselle aikaa mieluummin vähän liikaa kuin liian vähän, että siellä välissä ehtii hengittää ja Jaikua lainatakseni: jutella rakkaan ihmisen kanssa.

(Kuva: Where did the time go? via Tira)

Kerro – joko tulevan morsiamen/sulhasen, bestmanin, muun polttariporukan tai ehkä taksikuskin tai ohikulkijan näkökulmasta – paras, huonoin, vaikuttavin, hauskin ja varoittavin muistosi polttareista.
Olen ollut mukana muutamissa polttareissa vain tullakseni täysin vakuuttuneeksi siitä, että en koskaan halua omalle kohdalleni moisia. Maailmassa on rajallinen määrä (myötä)häpeää, ja mitä polttareihin tulee, niin kiintiöni taitaa olla täynnä.

3 Comments

  1. Timo L.

    Ei polttareiden tarvitse olla nöyryyttämistä tai muuten epämiellyttävää toimintaa.

    Omat polttarini olivat rauhallista illanviettoa ystävien seurassa. Hyvää ruokaa, hyvää viiniä, seurapelejä ja keskustelua kaikenlaisista asioista.

    Kiitokset järjestäjille.

  2. Marjut

    Ei tarvitse, ei. Mutta valitettavan usein ovat kuitenkin.

  3. zepander

    Olen ollut vain yksissä polttareissa. Kesti koko päivän, just rauhallista ja mukavaa yhdessäoloa isolla porukalla joka ei ollut ikinä ennen tavannut, vain morsiamen tunteminen yhdisti. Saunat ja piknikit Uunisaaressa, ilta drinksubaarissa, jossa morsee sai itse myös sekoittaa drinksuja baarimestarien kanssa. Ei mitään pahaa sanottavaa, vaikka joka kesä samat uudelleen mun puolesta :-))

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑