Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Luen lehteä iltapäivän viimeisessä valossa

Vessalukemisto
Viikkovitonen sukeltaa lehtikasaan – sitä samaa on tehnyt allekirjoittanutkin venyvällä sairaslomallaan. Kysymyksistä puuttuu tosin se ympäristöllisesti tiedostavin: mitä teet lehdille sen jälkeen, kun ne on luettu?

1. Listaa kaikki sinulle tulevat kotimaiset ja ulkomaiset aikakauslehdet.
Tämä hirvittävä tehtävä paljastaa sen, kuinka paljon minulle tuleekaan lehtiä, ja kuinka paljon saan joka kuukausi kiirehtiä, että ehtisin ne lukea… Nämä ovat siis tilattavia lehtiä, vaikkakaan eivät kaikki maksullisia – ilmaisjakeluita ei lasketa.

Here goes: Helsingin Sanomat, Tietoviikko, Image, Rumba, Sue, Yhteishyvä, Pirkka, Me, Valtiotieteilijä, Sport, Kodin Kuvalehti, Z, Presso, Tiedosta, Tekniikan Näköalat, Tietoyhteys, Tieteessä tapahtuu, Ovi, Työ Terveys Turvallisuus… Täydennän, jos muistan vielä muita. Vähemmänhän niitä oli kuin luulin.

2. Tilaatko/maksatko ne itse vai saatko ehkä jonkun lahjana? Tilaatko itse lehtiä lahjaksi?
Pari lehteä tulee lahjaksi (arvaa mitkä), muut ovat ihan itse tilattuja. Ja kyllä, olen tilannut itsekin lehtiä lahjaksi. Juuri nyt ei tosin taida olla menossa yhtään lahjatilausta.

3. Listaa kaikki ne aikakauslehdet, joita luet, mutta joita et tilaa.
Luen melkein mitä vaan, mikä käsiin osuu, jos hetki on otollinen. Jopa Kauppalehti Optiota. Ja sitten tietysti luen satunnaisesti netistä moniakin lehtiä, niin kuin vaikka New York Timesia.

4. Ostatko ne irtonumeroina, saatko niitä jostain ilmaiseksi, luetko niitä kirjastossa/kampaajalla/hammaslääkärillä? Kerro kaikki!
Irtonumeroita ostan ihan äärimmäisen harvoin; ainoastaan silloin, jos tiedän, että lehdessä on joku must-juttu, jota ei voi netistä lukea. Kirjastossa käyn joskus lukemassa Turun Sanomat, muuten kulutan lehtiä nimenomaan odotushuoneissa ja kampaajalla. Ja tietenkin töissä, jonne tulevat ne kalliit ulkomaiset alan lehdet, joita en raaski kotiin tilata.

5. Puuttuuko markkinoilta joku lehti, joka olisi juuri sinulle sopiva?
En osaa oikein toivoa mitään. Jos joku yhdistäisi Hesarin, Imagen ja Rumban, niin oltaisiin kai aika lähellä pätevää kokonaisuutta. Tosin tarkemmin ajateltuani jokin vähän trendikkäämpi ja käyttäjäystävällisempi teknologialehti ei haittaisi ollenkaan.

7 Comments

  1. Zepa

    Sai-ras määrä sulle tulee lehtiä! Ehditkö muka lukemaan nuo? PUUH! PUUH!

  2. Marjut

    Mulle on ihan kunnia-asia, että ehdin. Mutta tunnustan, että olen kyllä perunut joitakin tilauksia ihan vain siksi, että ei aika riitä.

  3. Reko

    Joo huh, aikamoinen kasa putkahtaa vissiin kerran kuussa laatikosta :D On toi kyllä aikamoista, että tollasen määrän kerkeää lukemaan. Mun piti miettiä National Geographicin tilausta varmaan kolme kuukautta ja ostaa pari näytekappaletta, jotta pystyin toteamaan, että oikeasti kerkeän ne lukemaan sen kuukauden sisään :)

  4. Marjut

    Ei sentään kerran kuussa, kyllä noista lehdistä jotkut tulevat tiheämmässäkin syklissä, mikä lisää ehtimisen haasteellisuutta… Ja jotkut sitten vastapainoksi esim. neljästi vuodessa. Mutta onhan siinä taiteilua, että ehtii lukea ne ja kaikki ilmaisjakelut (City, V, luukusta tulevat) vielä siihen päälle.

  5. MikkoPekka

    KokeileppaMonoclea http://www.monocle.com tai miten se nyt kirjoitetaan …

  6. Antonio

    Well. Now you must know that there is a new English publication called FREE! Magazine in Finland. We focus on culture and entertainment for a young and dynamic audience, so from now on, you must count us as well when giving a list.

    Regards and congratulations for the nice blog.

  7. Marjut

    Well if only I was a reader of that magazine, or had heard of it, I’d surely list it. But since that is not the case —

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑