Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Jonotan, siis olen

Hikoillessani tänään hyvän tovin HKL:n ”palvelupisteessä” (joka muuten on naisten valtakuntaa jos mikä, ei juuri miehiä jonottamassa näkynyt) tuli mieleen, että miksei matkakortin arvon tai ajan lataamista voi hoitaa itse verkossa tai kännykällä. Yllättävän moni kun näytti olevan kiltisti ostamassa matkustusaikaa kortille nimenomaan palvelupisteessä, vaikka muitakin vaihtoehtoja olisi. Haaveilin kännykkään tulevasta muistutuksesta, joka kertoisi, että maksettu aika on lopussa, jolloin osaisin käväistä maksamassa kortille lisää aikaa jonkin kätevän sovelluksen kautta. Ei jonotusta kioskeilla tai automaateilla, ei riippuvuutta paikoista ja aukioloajoista. Suoraveloitussopimuksen voi kyllä tehdä, mutta siitä ei sitten poiketa piiruakaan. Sen muistutuksenkin voisi vielä virittää kännykkään itse, ettei nyt käyttäjä liikaa vaadi. Mitenkähän etenee sekin hanke, jossa selvitellään kännykän käyttämistä matkalippuna? Vai olenko nähnyt unta?

HKL:n palveluja on koko lailla kehnosti verkossa saatavana. Tohdin kuitenkin arvella, että kyllä sieltä paljon saattaisi verkkoon joutaa, jos halua riittäisi. Mistä ottanee kiinni, en tiedä. Toisaalta parin tunnin jonotus ja tyly palvelu siihen päälle aina silloin tällöin pitää ihmisen nöyränä, jopa Helsingissä.

5 Comments

  1. vipa

    Matkapuhelintahan voi jo nyt käyttää ei matkalippuna vaan matkalipun ostoon lähettämällä kryptisen numerokoodin johonkin tiettyyn numeroon. Tolla lipulla voi käyttää ainakin Helsingin sisäisiä linjoja pl. bussit.

  2. Marjut

    Jep, mutta kännykkälipun ostaminen on tosiaankin eri juttu kuin se, että itse puhelin olisi lippu.

  3. Nikke

    Oliko sinulla jokin erityinen syy miksi juuri tuolla HKL:n palvelupisteessä asioit? Itse olen ollut tyytyväinen R-Kioskin asiakas näissä kortin latausasioissa. Ainoa kerta kun olen palvelupisteessä asioinut, oli kun olin kaksi päivää aiemmin muuttanut paikkakunnalle ja olin kokonaan vailla korttia.

  4. Marjut

    Olipa hyvinkin, kun asia oli sitä laatua, jota R-kioskilla ei osattu hoitaa. Muuten en tosiaankaan jalallani sinne astu, kun ei tuo jonotus ole meikäläisen pala kakkua.

  5. Janne Jalkanen

    Siellähän se kännykkämaksaminen on tulossa (tuo uutinen on jo vuoden vanha; lisää löytyy kun googlaa ”NFC ticketing” tai ”NFC payment”):

    http://www.contactlessnews.com/news/2006/04/19/successful-trial-leads-to-nfc-deployment-by-nokia-philips-rmv-and-vodafone-in-hanau-germany/

    Tosin, Helsinkiin tätä ei luultavasti tule pitkään aikaan, koska Helsingissä käytetään jotain Ihan Omaa Viritystä, joka ei ole yhteensopiva Minkään Tunnetun Standardin kanssa. Sen sijaan esim. Oulussa ja Tampereella voisi teoriassa hyvinkin toteuttaa kännykkäliput. Oulussa teknologiaa on jo kokeiltu kaikenlaiseen muuhun:

    http://www3.vtt.fi/proj/smarttouch/files/smarttouch_pressrelease_20061128.pdf

    Puhelimella voisi esimerkiksi suoraan lennosta ladata aikaa tai arvoa, käyttäen puhelimeen integroitua luotto- tai pankkikorttia. Tai vaikka reissata minkä huvittaa, ja lasku tulee sitten kerran kuussa kotiin. Puhelimessa voi myös olla vimpaimia, joilla voi katsella, että mitä on maksettu ja milloin ja paljonko tilillä on vielä rahaa…

    Tämmöisen potkaiseminen pystyyn ei tosin ole ihan helppoa, joten siksi siinä menee oma aikansa. Mutta useampikin teleoperaattori alkaa pilotoida näitä kännykkämaksamisratkaisuja tässä syksyllä: http://www.gsmworld.com/news/press_2007/press07_33.shtml

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑