Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Se juttelee sulle

Flickr-change-layoutOlen ennenkin hehkuttanut ihastustani Flickriin, eikä se vieläkään laannu. Kuinka suuri kontrasti käyttäjän kokemuksessa olikaan tänä aamuna, kun ensin ”sain” taas kerran buuttailla konetta Windowsin päivitysten jälkeen, ja sitten surffasin Flickriin – vain huomatakseni, kuinka somasti se kertoi minulle tarjolla olevasta uudesta ominaisuudesta. Aloitussivun käyttöliittymää voi nyt muokata mieleisekseen:

FlickrSelect-layout

Muutenkin Flickrin tapa kertoa vaikkapa päivityksistä tai palvelukatkoksista on kerrassaan nerokas ja sopisi malliksi monelle muullekin palvelulle. Aina ystävällinen, aina mahdollista sivuuttaa. Ilmaisun sävy ei ole koskaan tyly tai tekninen. Kuinka toisten onkin sitä niin vaikea toteuttaa.

Pari päivää sitten aprikoimme sitä, kertooko Flickr uusista ominaisuuksistaan ensin vain tietylle käyttäjäjoukolle, ja jos toiminto osoittautuu suosituksi ja toimivaksi, sitten kaikille käyttäjille. Voisin vaikka vannoa, että alunperin esimerkiksi Flickrin karttatoiminto oli tavattoman hankalasti löydettävissä, eikä muutenkaan käytettävyydeltään sieltä helpoimmasta päästä. Toisin on nyt. Jos näin on, niin tässä on jälleen yksi hyvä esimerkki siitä, kuinka käyttäjien kokemusta osataan hyödyntää optimaalisella tavalla – ilmaiseksi.

5 Comments

  1. PA

    Flickr on kieltämättä kovin kiva, mutta minua oudoksuttaa, että kuvan suoran osoitteen saadakseen pitää keksiä klikata All Sizes -nappia. Tuon muistaminen tuotti alkuaikoina ongelmia.

  2. Marjut

    Aivan totta. Suoran osoitteen voisi ihan helposti näyttää vaikka heti etusivulla. Vai onkohan tässä tapauksessa haluttu tietoisesti vaikeuttaa suoraa linkitystä?

  3. Timo L.

    Flickr on niin hidas, että mieleeni tulee pelkkiä kirouksia aina kun joku sinne linkittää :(

    Kai hitaus sitten on sitä kakspistenollaa omimmillaan.

  4. Marjut

    Ai? Itse en ole hitautta huomannut. Hmm.

  5. llaurén

    Muistan lukeneeni että Flickr on siitä mielenkiintoinen ohjelmistotuottaja että he julkaisevat uuden version softastaan (siis Flickr.com:sta) melkein päivittäin. The web as a platform osoittaa voimansa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑