Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Liesi kuumana

Rosenlew mainostaa lehdissä isosti uusia liesiään, joiden erikoisuutena on kuulemma se, että niiden kanssa pärjää huonompiselkäinenkin: ei tarvitse enää kumarrella katsomaan joko pöperö on paistunut. Koska mainokseen on muistettu kuuliaisesti laittaa mukaan verkko-osoite, on luonteva askel mennä etsimään sieltä lisätietoa. Vahinko vain, että firma on heittänyt mäkeen ainutlaatuisen tilaisuutensa kertoa kuluttajalle minkälainen tämä ihmeliesi oikein on, sillä verkkosivuilta ei löydy niistä halaistua sanaa. Vaikka sivuilla on oikein oma Kampanjat-osionsakin, niin sielläkin on edessä vesiperä. Rosenlew, minkä karhunpalveluksen olette itsellenne tehneet! Verkkopalvelu ei saa laahata ajastaan jäljessä, vaan sen pitäisi kulkea kaiken edellä.

Ah, tuli ihan mieleen eilisen Tietoviikon juttu verkkopalveluiden menestyksestä; siellä nimittäin Egon toimitusjohtaja lausuu seuraavaa:

”Jos haluaa tehdä kilpailukykyisen verkkopalvelun, olennaisinta on kanavakäyttäytymisen ja koko asiakaspalvelun mallin ymmärtäminen. […] Pitäisi ymmärtää esimerkiksi puhelinpalvelun ja myymälän roolit. Asiakkaamme vertaavat niitä yleensä kilpailijoihin, vaikka olennaista olisi miettiä, miten asiakkaat niitä käyttävät.”

Hupaisaa tässä on se, että samalla kun etsin Rosenlewin sivuilta uuni-informaatiota, löysin useammankin mielenkiintoisen jutun, jotka paljastavat, että käyttäjien huomioiminen on yrityksessä varsin kovassa kurssissa. Hyvänä esimerkkinä tästä on vaikkapa viime syksynä lanseerattu Global Design -mallisto, jonka suunnittelua edelsi nelivuotinen kuluttajatutkimus. ”Tutkimusten kautta Electrolux pääsee lähelle kuluttajaa ja pystyy siksi tarjoamaan tuoteinnovaatioita, jotka täyttävät kuluttajien toiveet ja tuovat käyttäjälle lisäksi ennennäkemätöntä mukavuutta”, jutussa hehkutetaan. Ja varsin mielenkiintoiselta kuulostaa myös Kitchen Stage -projekti, jossa tutkitaan sitä, kuinka kuluttajat käyttävät kodinkoneitaan, ja havainnoidaan yhden perheen elämää keittiössä – reaaliaikaisesti internetissä, tietenkin.

Siitä uudesta liesimallista löytyi vihdoin monen mutkan kautta tietoa pressiosion lehdistötiedotteesta, mutta moniko sinne asti jaksaa etsiä – veikkaan, että luku saattaa jäädä aika pieneksi.

”Kuluttajien tärkeitä vaatimuksia liedelle ovat helppo puhdistettavuus ja mahdollisuus nähdä, mitä uunissa tapahtuu. Rosenlew tekee liesien käyttäjien elämän helpommaksi: Ruoan valmistumisen seuraaminen on paljon helpompaa uuden innovaation ansiosta, sillä lieden yläosan muotoilu mahdollistaa kypsennyksen etenemisen seuraamisen. Nyt uunin sisälle voi nähdä ilman selän taivuttamista.”

Kuulostaa hyvältä, ja tästä keksinnöstä kiittävät paitsi huonoselkäiset, myös monet ikäihmiset. Havainnollistava kuva ei olisi ollut pahitteeksi sekään. Pitäisiköhän pistää markkinointijohtajalle postia?

1 Comment

  1. PA

    Noille levyjen säätimien mappausongelmille eivät ole sentään menneet mitään tekemään, jottei oppikirjoja tarvitse painaa uusiksi.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑