Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Tuleeko, eikö tule

Kas: HKL tuo pysäkkiaikataulut kamerakännykkään.

”Kun [Upcode-]sovelluksen avaa pysäkillä, riittää, kun puhelimen kameralla osoittaa älyruutua: Kamera ottaa kuvan automaattisesti ja suorittaa älyruutuun määritellyn tehtävän, eli tässä tapauksessa siirtyy kyseisen pysäkin pysäkkiaikataulun sisältävälle internetsivulle. Palvelu soveltuu myös hyvin näkövammaisten käytettäväksi. He kuulevat puhelimeen hakemansa aikataulutiedon puhesyntetisaattorilla puhuttuna ruudunlukuohjelman avulla.”

Hmm, tätähän pitää kokeilla, sillä ihan ensikuulemalta homma ei vaikuta kovin helpolta. Tarvittavan ohjelman voi ladata Upcoden sivuilta; toimii Symbian- ja java-puhelimissa. En tosin tiedä mitä pitäisi ajatella itse yrityksen kirjoitusvirheitä viliseviltä sivuilta, joilla suomenkielinen sisältö on minimissään. HKL:n oma uutinenkin vie vain yrityksen etusivulle, ei lataukseen. Ja missä ovat ne kymmenen pysäkkiä, joilla toimivuutta voisi kokeilla?

Niin, sitten kun bussit vielä olisivat ajoissa.

11 Comments

  1. Zache

    Symbiatchkin on tuota bussijuttuja kommentoinut. Tylysti, mutta osuvasti IMO.

  2. zache

    Tuo html merkkausta ei sallita on selkeästi liian pienellä eli tuossa vielä linkki.

    http://symbiatch.jutut.fi/article/1383

  3. Marjut

    Pitäiskö se boldata? :-D

    Mutta joo, en tekniikasta ymmärrä, mutta jotenkin vaan on semmoinen olo, että jospa nekin rahat laitettais mieluummin siihen, että liikenne kulkee ajallaan. Ei tarttis enää erikseen millään kikkulalla sitten aikatauluja ihmetellä.

  4. Juha

    Yök… saisiko tuon sitaatin suomeksi?

  5. Lauri

    ITviikon uutinen listaa ainakin muutaman pysäkin

    http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=20072976

    Messukeskus (pysäkkinumero 2169)
    Kallion virastotalo (0253)
    Pasilan asema (2100, 2101, 2102)
    Lasipalatsi (0101, 0102)
    Hesperian puisto (0105, 0106)
    Maunula (2236, 2237)

  6. Nikke

    OT, mutta voisiko tuo ”HTML-merkkausta ei sallita” olla paremmin paikallaan tämän kommenttiformin yhteydessä?

  7. Marjut

    Voisi. Koitetaan fiksata asia tässä pikapuoliin.

  8. Marjut

    Onks nyt hyvä?

  9. Eero

    Kaveri oli kokeillut tuota upcode-sovellusta ja ainakaan hänen mielestään käyttö ei ollut mitenkään kovinkaan vaikeata, vaan päinvastoin aika kätevää. Sovellus päälle, ei tarvitse erikseen painaa kuvanottonappuja, vaan ilmeisesti se tsekkaa koko ajan kuvaa n.2-3 krt/s. Sitten kun ohjelma tunnistaa älyruudun, ohjaa automaattisesti eteenpäin.

    Kuulosti ainakin kaverin puheista helpommalta kuin numerosarjojen kirjoittelu. Pitää vielä jossain vaiheessa itse ehtiä kokeilemaan, mutta tuomioita ei kannattane jakaa ihan pelkästään mututuntumalla tunneperäisesti.

  10. zache

    Noh, tuossa Eeron skenaariossa on yksi vika. Se et sovellus pitää erikseen käynistää. Homman pitäisi toimia siten, että otat kuvan ja softa itse päättelisi automaagisesti onko kuvassa viivakoodi vai ei ja toimisi sen mukaan. Ei mitenkään mahdotonta koodata myöskään.

  11. Eero

    Eikö noita ohjelmien käynnistyksiä saa pikanäppäinten taakse? Yhtäkahta nappia painamalla tietojen saaminen ei tunnu enää liian vaivalloiselta, ainakin vähemmän ikävältä kuin useamman numeron näpyttely :)

    Automaattisesti itse otetusta kuvasta analysoinnissa on se ongelma, että se olisi epävarmempaa (”ai, tästä kuvasta ei tunnistanut kuvakulman takia, yritetään uudestaan”) ja hidastavaa – sovelluksenhan pitäisi olla koko ajan päällä analysoimassa kaikkia otettuja kuvia. Näin vaikka luultavasti vain pienessä osassa olisi juuri tuo älyruutu ja suurin osa olisi ”oikeita” kuvia.

    Vai ymmärsinkö nyt ihan väärin tuon ajatuksesi?

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑