Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Pahimmat mokat

Kirjan tai sen osien julkaiseminen verkossa on vissiin kannattavaa puuhaa, sen verran moni sitä harrastaa (paitsi Suomessa). Näin myös Jakob Nielsen, jonka viime vuoden puolella julkaistun Prioritizing Web Usability -kirjan kolmannen luvun voi nyt lukea verkossa. The Top Usability Problems Web Designers Should Guard Against -luvussa kartoitetaan 34 ”merkittävintä” käytettävyysongelmaa: onko parannusta tapahtunut viimeisen viidentoista vuoden aikana, ovatko jotkut menettäneet merkityksensä, ja mitkä porskuttavat edelleen.

Suunnittelijoiden ja koodareiden kannalta lienee lohdullista kuulla, että käyttäjätkin ovat aikojen saatossa oppineet jotain. Linkkien ei enää tarvitse olla sinisiä ja alleviivattuja, kunhan muuten selvästi näyttävät linkeiltä, ja skrollatakin jo osaamme. Mutta vaikka mainokset sivuutetaan sujuvasti, niin useamman ikkunan käsittely yhtä aikaa tuottaa tuskaa aina vain.

Aivan toisaalle hypätäkseni: on ihan pakko linkittää Outinkin mielestä täysin suvereenin Idols-kandidaatti Arin esitykseen Billy Joelin Piano Manista, sitä kun on tullut tänään veivattua aika monta kertaa. Vetää sanattomaksi.

3 Comments

  1. zepander

    Katson Suomen idolseja nyt ekaa kertaa, ja tähänkin innosti vain American idolsien worst candidates:) Mutta mutta, oispa harmittanut jos en ois nähnyt Arin suoritusta! Pieni mies, iso tulevaisuus…

  2. Marjut

    Jep, edellisellä kaudella en pahemmin jaksanut kenenkään puolesta liputtaa, mutta toisin on nyt!

  3. Karelian Blonde

    Uuuh aah Ari rulettaa! Taytyypa laittaa omaankin blogiin tasta kauniista aanesta juttua. En voi taalta Londiumista kasin aanestaa mutta eikohan tuo hemppa ole aika selkea tahti ihan ilman sitakin :)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑