Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Anteeksiantamus

firefox-restore

Koska on se aika kuukaudesta, että Windows haluaa päivitellä itseään käyttäjältä kysymättä, on tietenkin ihan luontevaa, että samalla hengenvedolla kone myös käynnistyy uudestaan käyttäjältä kysymättä. Mitä siitä, jos nyt vaikka sattuisi olemaan niin, että käyttäjä oli kaatamassa kahvia kuppiin samalla hetkellä, kun johonkin varoitusdialogiin olisi pitänyt reagoida. Grr.

Kun maito oli siis jo roiskunut lattialle, oli hyvin ilahduttavaa, että rakas Firefox sentään tarjosi mahdollisuutta palata pakkokäynnistystä edeltäneeseen näkymään. Mitä siitä, että selainikkunat sattuivat avautumaan väärään järjestykseen, kun kaikki tabit sisäänkirjautumisineen olivat tismalleen oikein. (Älkää vaivautuko sanomaan, että sama ominaisuus on ollut jossain muussa selaimessa jo x vuotta.) Se on pientä ja anteeksiannettavissa.

Firefox 1 – Windows 0.

2 Comments

  1. Tuija

    Tuosta ominaisuudesta ilahduin itsekin ja uudeksi sen minäkin koin.

    Vaikka kyllähän siinä hiukan epävarmaksi tuntee itsensä, kun kettu kysyessään haluanko palauttaa sulkeutumista edeltäneen näkymän varoittaa, että siellä saattoi olla jotain mikä koko kaatumisen aiheutti alun alkaenkin.

    Tästä varautuneena olen yleensä jatkanut selausta mieluummin tyhjältä pöydältä.

    Tägit tälle ilmiölle: tietotyöläisen arki, ajatuskatkot, keskeytykset, hajamielisyys :)

  2. Ilkka

    Joo, tuo on kyllä ihan kiva ominaisuus tuollaisessa tapauksessa, mutta ei välttämättä ole kiva, jos kone ei ole täysin omassa hallinnassa. Tällöin esimerkiksi salasanojen takana olevat palvelut ja sähköpostit avautuvat kaatumisen jälkeen ensimmäiselle koneen selaimenkäynnistäjälle.

    Ominaisuuden toki saa kytkettyä pois päältä ja tämä on syytä esim. yleisökoneiden ylläpitäjien tiedostaa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑