Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Valoa kansalle

Syksyn tuleminen tunnetusti tarkoittaa myös sitä, että päivät lyhenevät ja tulee joidenkin kammoksuma pimeä, joka meillä raukoilla rajoilla saattaa johtaa aina kaamosmasennukseen saakka. Itse olen torjunut moista kohtuumenestyksekkäästi jo vuosien ajan työpiste-kirkasvalolampulla, mutta koska kehitys kehittyy, niin pöytälamppu alkaa olla auttamattoman passé. Luonnollisesti tähänkin kohtaan apu löytyy mistäs muusta kuin kännykästä: The Cellphone That Wont Make You SAD.

Minä olin tähän saakka käyttänyt kännykän taustavaloa lähinnä satunnaisesti taskulampun korvikkeena, mutta nyt on patentti vetämässä sellaiselle kännykälle, joka sisältää kaamosmasennuksen hoitoon tarkoitetun valopaneelin. Akneenkin (!) se tehoaa. Käytännössä siis puhelimen ollessa käytössä se antaa samalla valohoitoa, mutta hiukan eriskummalliselta tuntuu se, kuinka valo voi vaikuttaa puhelimen ollessa korvalla, niin kuin yleensä tapana on. Jutun mukaan jujuna onkin opetella vaihtelemaan puhelinta naaman toiselta puolelta toiselle (etenkin aknen hoidossa). Tai ehkä täytyisi opetella käyttämään kaiutinta puhelun aikana ja suunnata valo suoraan naamaan? Propsit idealle, mutta täytäntöönpanossa voi olla se vaara, että ahkeran puhelimen valonsäteen heiluttelijan saatetaan katsoa tarvitsevan muutakin kuin vain valohoitoa. [via]

3 Comments

  1. edsel

    Sääli ettei puhelimissa enää ole ulkoisia antenneja. Minä odotin että niistä kehittyisi aikanaan jonkinlaisia värähteleviä korvanpuhdistajia.

  2. Marjut

    Vaihtopäällä, tietenkin!

  3. Niko

    Noh, nuo S60 kalikat vaikuttavat ainakin niin pas.. pitkällistä pinnaa vaativilta, että kyllä tuota oman ”puhelimen” ruutua on tullut vuodessa tuijoteltua enemmän kuin kaikkia edeltäviä puhelimia yhteensä.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑