Tänä kesänä, ei, viime vuosina, olen moneen otteeseen kiroillut erilaisten mobiilien sovellusten käyttämisen kankeutta. Erityisen tahmeaa on mobiili surffailu, enkä ole vieläkään oppinut erottamaan sitä, milloin kyseessä on jokin wap-palvelu (joka vaatii tietenkin erilaisten asetusten käyttämistä) ja milloin taas operoidaan silleen, niinku junou, normaalisti. Asetusten muuttaminenkin lennossa kun on ainakin pari voimasanaa heruttava toimenpide. Surffailuavuksi on ehdotettu ties mitä hilavitkuttimia, mutta kyllähän sen selailun pitäisi olla helpompaa ilmankin.

User Centered -blogissa puetaan sanoiksi omatkin ajatukseni siitä, kuinka homman pitäisi toimia. Esimerkkinä on säätietopalvelun käyttö (joka ei ole ainakaan minulta onnistunut vielä millään tavalla, vaikka olen kuullut huhuja, että sellaisiakin palveluja on).

  1. Valitaan ohjelma puhelimen valikosta.
  2. Syötetään postinumero tai kaupungin nimi.
  3. Se on siinä.

No, näin helpostihan homma ei toimi minkään applikaation kohdalla, sen tietää jokainen. Ehkä lähimmäksi toimivinta kokeilemistani on päässyt Fonecta Finder, vaikkei sekään ihan ongelmaton ole. Surffailu sen sijaan on, selaimesta riippumatta, auttamattoman kömpelöä, vaikka sen pitäisi tietokoneeseen verrattuna olla monin verroin helpompaa.

Muita viime aikoina havaittuja, asiaankuulumattomia outouksia: kahvi ei maistu (töissä). Yleensä se on merkki siitä, että olen flunssassa tai muuten sairas, mutta nyt ei pitäisi olla mitään tautia kytemässä. Hyvin, hyvin outoa. Sen lisäksi itikat, ne muutamat tänä kesänä havaitut, tuntuvat olevan kasvupyrähdyksen saaneita metrisiä mutantteja. No, ainakin yli sentin mittaisia. Ja ne kaikki kokoontuvat makuuhuoneeni ikkunalle kuolemaan. Hmm? Päälle päätteeksi niskani on sitä mieltä, että voisin siirtyä tietokoneen äärestä nk. muihin töihin, mitä ne sitten ikinä voisivatkaan olla. Kukkia ja sidontaa olen kyllä harkinnut.

np. Michael Jackson: Do You Remember (Miihkali oli joskus niin hyvä)