Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Mobiili elämä numeroina

Taas on mobiililaitteiden käyttöä tutkittu, tällä kertaa peräti 16500 edustajan voimin. Jo aikaisemmin mainitsemastani brittiläisestä Mobile Life Reportista selviää monenlaisia tuloksia, niin kuin mm. se, että nuoret naiset arvostavat kännyköitä televisiota enemmän, normibritti lähettää päivässä 3,6 tekstiviestiä ja soittaa 2,8 puhelua. Käytettävyysihmistä tietenkin ilahduttaa tieto siitä, että kännykän toiminnoilla (31%) on suurin merkitys laitetta valittaessa, ja vasta sen jälkeen tulevat hinta (29%) ja tyyli (16%). Se lieneekin hyvä juttu, sillä liki puolella käyttäjistä ei ole hajuakaan puhelimensa mallista. Jos tutkimussivuston flash-hässäkkä ahdistaa eikä pdf:ää jaksa ladata, niin kannattaa lukaista pätevä referaatti.

4 Comments

  1. PA

    ”When choosing a mobile phone, the most important factor for people
    phone is function ( 31%), price ( 29%) and style ( 16%)”

    Tiedä sitten, kuinka tuo function tulisi ymmärtää. Koska puhelimia pääsee harvoin testaamaan käytännössä ja kyse oli valintaan vaikttavista seikoista, niin en olisi yllättynyt, vaikka tuo tarkoittaisi lähinnä laatikon takakannen ominaisuuslistan arvostamista sen sijaan, että sillä tarkoitetttaisiin, että arvostettaisiin oikeasti tarpeellisia ja hyvin toteutettuja toimintoja.

    Ominaisuusähky tuskin kauheasti käytettävyysihmistä ilahduttaa. Kyllähän tyyli sitä paitsi on osa kokemusta ja siten käytettävyyden kannalta kiinnostavaa.

    Mutta kaikkiaan toki kiinnostavia tilastoja. Minä käytän kännykkää näemmä aivan liian vähän.

  2. Marjut

    Ominaisuusähky ei totisesti ilahduta, mutta ehkä tuon voisi ajatella niin, että valintaperusteena on tärkeää valita sellainen puhelin, jossa on tietylle käyttäjälle optimimäärä toimintoja?

    (Taasko kännissä? ;-)

  3. PA

    ÄH

    Yksi (?) typo oli mukana ja julkaisuaika täkäläisittäin varttia vailla seitsemän, ja heti ollaan epäilemässä…

    En kai minä nyt, herranen aika, olisi kännipäiten jaksanut kaivaa alkuperäisestä artikkelista tuota lainaustakaan.

  4. Marjut

    Kaksi! (Ja minähän vain kiusaan. ;-)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑