Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vain tekstiä, kiitos

Olen tainnut sanoa tämän ennenkin, mutta sanon sen taas: inhoan HTML-muotoiltuja sähköpostiviestejä. Inhoan niitä melkein yhtä paljon kuin tarpeettomia liitteitä, joiden sisältö olisi voitu huoletta laittaa suoraan itse viestiin. En ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt mitä hyötyä HTML:stä sähköposteissa on, sillä ne aiheuttavat likipitäen aina ongelmia: kuvat eivät näy, teksti ei rivity tai rivittyy omituisesti, viestin tilalla näkyy vain koodisotkua tai parhaassa tapauksessa siitä ei näy mitään. Useimmiten ongelmat tietysti johtuvat siitä, ettei viestejä ole osattu tehdä oikein, sillä eihän HTML:ssä periaatteessa ole mitään vikaa. Opastusta aiheeseen: HTML Emails – Taming the Beast.

”Here’s a nasty little fact for you. Any of your recipients who use AOL, Outlook 2003, Outlook Express and Gmail will never see the images in any emails you send them by default. For some people that can make up at least half of all the people they ever send email to. Bummer huh? I told you it was nasty.”

Mutta kuinka HTML-muotoiltuun sähköpostiin voisi vielä vastata niin, että lainaukset säilyvät mukana ja lukija erottaa kenen tekstistä oli kyse?

2 Comments

  1. Uninen

    Suurin osa tavallisista käyttäjistä (jotka eivät tiedä eroa tekstimuotoisen ja HTML-viestin välillä) tuntuvat ratkaisseen vastausongelman tukeutumalla allelainaukseen. Jos voin jotain inhota enemmän kuin HTML-muotoisia sähköpostiviestejä, se on sitten viestiin vastaaminen lainatun tekstin _yläpuolelle_ (ja luonnollisesti vielä niin, että lainataan koko viesti, siguineen kaikkineen).

    Aiheeseen liittyen sähköpostietiketti (ankkuroituna, krhm, lempikohtaani :)
    http://appro.mit.jyu.fi/doc/tyovaline/email/netiketti.html#TOC14

  2. Marjut

    Tuo oli hyvä. Inhokkilistalleni pääsevät kyllä myös kaikenlaiset kiertokirjeet, joista myös ystävällisesti huomautan lähettäjälle.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑