Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Puhu ja kuuntele

No jee, kannatti Zeldmanin tupeloida Flickr-tilinsä kanssa, kun mieheltä pukkaa nyt harva se päivä laadukasta luettavaa – niin kuin nyt vaikka tämä jälkimainingeissa kirjoitettu The Power of Positive Whining. Zeldmanin johtavana ajatuksena on, ettei kokemus ole yhtä kuin fakta, ja että jos ei koskaan mistään valita, ei mikään myöskään ikinä parane – mutta valittaakin voi monella tavalla.

”As a web professional, I value user feedback even when it’s exactly what I was afraid of hearing. As a web professional, I value user feedback even when the user is ’wrong’. Like, when the user misses the giant red headline and the big fat subhead and the clearly stated error message and the grotesquely large exclamation point icon in the unpleasantly intrusive ’warning’ triangle. A user can miss everything you put in his path, and call you on it, and the user is never wrong, even if there is nothing more you could have done to help him understand. The user is never wrong because experience is experience, not fact.”

Käyttäjä ei ole väärässä, mutta suunnittelija voi olla, ja omaa tahtoaan itsepäisesti läpi ajava päällikkö sitäkin enemmän. Joskus kannattaisi kuunnella, käyttäjiäkin.

Muuta kivaa luettavaa tänään:

Ai niin, ja tänään alkoi loma!

4 Comments

 1. Lauri

  Kirmailepa siitä kesälaitumille.

 2. Marjut

  Ihan kohta!

 3. Emil Virkki

  Onneksi olkoon!

 4. lostis

  Hyvää lomaa! Vie terveiset sinne Jokikaupunkiin.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑