Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Missä linkit?

Monilla verkkolehdillä olisi totisesti oppimista siinä, mitä tarkoittaa uutisointi verkossa. Suomalaiset keksivät 37 000 kännykkäideaa, kertoo mm. Taloussanomat:

”Valtakunnallinen Idealiike tuotti parissa kuukaudessa noin 37 000 ehdotusta, joista 2000 luokiteltiin suoraan huippuideoiksi ja jo tässä vaiheessa toteuttamiskelpoisiksi. Ideapankki julkistetaan internetissä kaikkien vapaaseen käyttöön tänään klo 11, jonka jälkeen mm. yritykset voivat napsia niitä jatkokehittelyyn.”

Jaha, missähän tämä ideapankki mahdollisesti sijaitsee? Linkittäminen verkkouutisissa tuntuu olevan niin mahdottoman hankalaa, ja linkkien poissaolo melkeinpä enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Jos nyt sattumalta jaksaa googlata Idealiikkeen sivut, ei sinne päästyäänkään voi olla millään tavalla varma siitä, että osoite on oikea. Etusivulla listatut ideapankin aihealueet kun suurimmalta osin ammottavat tyhjyyttään, ja ne jotka eivät niin tee, sisältävät skannattuja pdf-muotoisia dokumentteja käsinkirjoitetuista ideoista.

Mahtavaa.

6 Comments

  1. Tero Heiskanen

    Hyvä esimerkki miten ei pidä sinällään hyvää ideaa esittää. Eipä voisi olla paljon vaikeammin saavutettavampaa tai luotaantyötävää tekelettä olla, katsoopa ulkoasun, toiminnan tai käytettävyyden osalta. Paperilla tuhannet ilmaiset kännykkäideat kiinnostaa erinomaiselta, mutta tuolla tavalla ”toimitettuna” riittää 6 sekunnin vilkaisu ja iso pettymys, eikä asiaan paluuta enää tule ilman aseella uhkaamista.

  2. Aki Björklund

    Minusta tämä Tietokoneen uutinen on erinomainen esimerkki samasta one.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=27111&tyyppi=1

    Kommentit kannattaa lukea. Onhan osoite toki ilmiselvä, mutta eihän se vähennä lukijan näpyttelyvaivaa lainkaan.

  3. PA

    Eikä vain se, että ovat käsinkirjoitettuja ja pdf:iä, mutta noin jumalattoman suuria vielä. 9,6 megaa, älkää viitsikö.

    Mutta hei, olihan siellä esimerkkejä ideoista myös sähköisessä muodossa – Excel-tiedostoina…

  4. Eero

    Idealiike itsessäänhän oli kuitenkin jonninmoinen menestys. Lopputoteutus oli käsi (käsikirjoitetut pdf:t), mutta ehkä siitä otetaan tulevaisuudessa oppia.

    Ja aina voi toivoa, että ideat ilmestyvät vielä jossain vaiheessa kätevämmässäkin muodossa sähköisesti selailtavaksi (tietokanta).

    Itse juttuihin linkit alkavat varmasti vähitellen lisääntymään. Tällä hetkellä eletään vielä aikaa, jolloin pohditaan ohjaavatko linkit liikaa liikennettä pois omilta sivuilta (omien sivujen liikenne = mainos$).

    Jossain vaiheessa sitten ymmärretään, että lukijoiden palvelematta jättäminen saattaa vahingoittaa pitemmällä tähtäimellä liikennettä enemmän (varsinkin jos joku muu verkkolehti palvelee). Ehkä.

  5. Marjut

    Jep, ajatuksenahan Idealiike oli mitä loistavin, tuloksista nyt puhumattakaan. Mutta jos lähtökohtaisesti otetaan tavoitteeksi 35000 idean kokoaminen, ja niiden julkaisu ideapankissa, niin olisi voinut olettaa, että pankkiin olisi myös panostettu. Tero puhuu asiaa tuolla ensimmäisessä kommentissa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑