Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Lähtölaskenta

Eipä ole pitkä aika siitä, kun jokainen web-suunnittelun parissa aikaansa viettävä sai hykerrellä PingMagin pieniä designerin ilonaiheita listaavan 8 Web Design Warm Fuzzy Feelings -artikkelin parissa (siinä kun on se ihq kissakuvakin!), joten nyt on sitten kauhun tasapainon säilyttämisen nimissä listattava ne asiat, joille väsätään jo muistokirjoitusta: The Web Design Trend Obituary & Death Clock.

Aluksi tietysti listataan vainajat: pikselifontit, linkit, jotka eivät näytä linkeiltä ja huono kontrasti. Olen tosin tavannut varsin elossa olevia syyllisiä vielä ihan äskettäinkin, mutta eivät kai kaikki voikaan ratsastaa trendien aalloilla – olkoonkin, että ihan jo käytettävyysmielessä kaikille voisi heittää kevyet mullat.

Niiden henkitoreissaan korisevien joukossa sen sijaan on sitten sellaisiakin, joiden luulin jo aikoja sitten unohtuneen, niin kuin vaikkapa liukuvärit. En jää kaipaamaan myöskään blogin täydeltä ikoneita, vaikka niitä täältäkin löytyy, puhumattakaan klikkaamiseen houkuttelevista ”supermarket-tarroista” (”Klikkaa tästä!”), jos kohta niitä en ole niin paljon nähnytkään. 3D-efektit eivät minua haittaa, mutta javascript-kikkailu saa pahimmillaan otsasuonen tykyttämään: tiedättehän nämä hiirtä pakenevat navigointivalikot, tai mikä tahansa mikä tehdään vain kikkailun vuoksi siksi että osataan ja voidaan. Mutta yllättävän lyhyt ja kiltti oli kirjoittajan lista: kuinka paljon pyöristetyillä kulmilla on armonaikaa? (Ja miksen ikinä voi puhua pyöristetyistä kulmista ajattelematta pyöristettyjä pohkeita?)

1 Comment

  1. Maija

    Flash Lite -kehityksessä pikselifontit sen sijaan näyttävät olevan vielä in. Kun tarvitaan terävää pienelle ruudulle, antialiasoituja fontteja ei kannata käyttää – varsinkin jos puhutaan fonteista, jotka ovat kokoluokkaa ~7-12.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑