Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kuria blogeihin

Jahah, nyt on sitten blogien vuoro saada Nielsenin kädestä: Weblog Usability: The Top Ten Design Mistakes: ”Weblogs are often too internally focused and ignore key usability issues, making it hard for new readers to understand the site and trust the author.” Ja tässä se kymppi:

1. No Author Biographies
2. No Author Photo
3. Nondescript Posting Titles
4. Links Don’t Say Where They Go
5. Classic Hits are Buried
6. The Calendar is the Only Navigation
7. Irregular Publishing Frequency
8. Mixing Topics
9. Forgetting That You Write for Your Future Boss
10. Having a Domain Name Owned by a Weblog Service

Paljon on joukossa totta, mutta etenkin kohta 3 paljastaa Nielsenissä uinuvan byrokraatin. Moitiskellessaan merkintöjen otsikoita vaikeasti käsitettäviksi ja siksi helposti ohitettaviksi, Nielsen muistaa myös antaa esimerkkejä hyvistä otsikoista. Kas tähän tapaan: ”Pictures from Die Hunns and Black Halos show; Office Depot Pays United States $4.75 Million to Resolve False Claims Act Allegations; Ice cream trucks as church marketing”. Zzz…

Neloskohta sen sijaan on se, joka minuakin eniten ärsyttää ja josta olen aikaisemminkin tainnut mainita: linkit, joista ei näe mihin ne vievät (”click here!”). Nielsenin peruste moisen välttämiselle on niin pistämätön, että taidan napata sen motoksi siguuni: ”Life is too short to click on an unknown.” Mieti mitä klikkaat, ihminen!

6 Comments

  1. kaura

    Töissä joutuu miettimään päänsä puhki, jotta otsikot olisivat mahdollisimman informatiivisia ja viestinnällisesti tehokkaita. Siksi onkin ihanaa heittäytyä anarkistiseksi blogissa ja roiskia otsikoksi ihan mitä huvittaa. Hahaa!

  2. Marjut

    Nimenomaan! RSS-lukijassakin saattaisin valita mieluummin hauskan ja vähän arvoituksellisen otsikon kuin sen informatiivisen ja tehokkaan.

  3. Harri Paavola

    Ainakaan nyt miettimättä sen kummemmin sitä, mitä otsikoissa pitäis lukea, voisin heittää ilmoille kyssärin. Luetteko te tuttujen sivustojen otsikoita laisinkaan?

    Itse olen tätäkin blogia lueskellut jo pitkän aikaa, enkä ole kyllä alun jälkeen enää otsikoita (tästäkään blogista) lueskellut. Tiedän, että luvassa on hyvää, otsikosta huolimatta, siksi ne skippaan ihan automaagisesti.

  4. Marjut

    Köh köh ja kiitos kiitos. Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin ei, en läheskään aina lue otsikoita. Pääasiassa taidan suunnata katseen ensimmäiseen kappaleeseen, josko sieltä löytyisi jotain mielenkiinnon herättäviä avainsanoja. Tosin sitten on tietenkin niitä blogeja, joista lukee joka postauksen, kiinnostipa aihe tai ei. :-)

  5. Teemu

    Mieti mitä puhut, ihminen!

  6. Marjut

    Kyl mie yritän, mutta ihan aina se ei onnistu. :-)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑