Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Akateemisesti

Vuoden loppua kohden erilaisten verkkopalveluiden julkaiseminen ja uusiminen tuntuu kiihtyvän. Niin on käynyt myös Virtuaaliyliopiston portaalille, jonka funktio, täytyy tunnustaa, on jäänyt allekirjoittaneelle hiukan epäselväksi. ”Pääportaali toimii kolmikielisenä palveluportaalina, joka kokoaa yhteen SVY:n osahankkeina tuotetut opiskelun ja opetuksen tukipalvelut sekä yli kolmekymmentä valtakunnallista, eri tieteenalojen yliopistoverkostoa”, kerrotaan tiedotteessa. En voi välttyä ajattelemasta, että asian olisi voinut ilmaista selkeämminkin.

Ja selkeämmän olisi voinut tehdä myös uudistetusta portaalista. Navigointiratkaisu on hämärin mitä olen aikoihin nähnyt heti etusivulta alkaen. Sillä kai se on etusivu, jolle ensimmäisenä tullaan? Sivupolku kuitenkin näyttää sijainnikseni Ajankohtaista > Etusivu | Nyt. Eh? Mitä enemmän sivuilla seikkailee, sitä varmemmaksi alkaa tulla siitä, että tätä ei taida olla tarkoitettu minulle. Mutta kenelle ja mihin tarkoitukseen, se ei selviä. Joka tapauksessa portaali onnistuu pönkittämään sitä käsitystä, mikä liian monella yliopistomaailmasta on: sisäänpäinlämpiävä, byrokraattinen, täynnä kapulakieltä, joka ei ulkopuoliselle avaudu. Itsekin olevinaan akateemisena ja virtuaalisesta opiskelusta kiinnostuneena jään tyhjin käsin rannalle ruikuttamaan. On tainnut uudistuksessa Arvo unohtua.

Lisäys 17.12.2004: Virtuaalikorkeakouluhankkeilla riittää pulmia ratkottavaksi

2 Comments

  1. JP

    Sivua viimeksi muokattu: 28.3.2003 klo 13:50/ARVO Arvomaailma on ja pysyy – toivottavasti kestääkin!

  2. Jere Majava

    SVY:n portaali heijastelee aika hyvin koko organisaation asemaa ja tehtävää, joka on yliopistoissa toimivien verkko-opetuksen kehittäjien näkökulmasta edelleen aika epäselvä ja enimmäksene merkityksetön. SVY:n olisi (kai) tarkoitus toimia yliopistotasoin verkko-opetuksen yhteistyötä ja kurssitarjontaa koordinoivana tahona. Yliopistojen yhteisenä konsortiona sillä ei juuri ole itsenäistä asemaa tai toimivaltaa, eikä yliopistojen välinen yhteistyö oikein ole tuottanut toivottua tulosta.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑