Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Hyvä pakkaus

Mistä tunnistat hyvän pakkauksen?

Hyvä pakkaus on helppo

 • käsitellä
 • avata
 • käyttää
 • uudelleensulkea
 • käyttää loppuun
 • pitää siistinä
 • huomata
 • kierrättää

Näin kertoo Helppo pakkaus on ETU -sivusto, jonka tavoitteena auttaa ottamaan kuluttajien tarpeet paremmin huomioon pakkausten suunnittelussa ja valmistuksessa. Päämääränä on tarjota kansalaisille nykyistä helpommin avattavia ja käytettäviä pakkauksia Design for All -periaatteiden hengessä: pakkausten käytettävyys, esteettömyys sekä sosiaalisesti kestävä kehitys pyritään huomioimaan jo ideointi- ja suunnitteluvaiheessa. Hankkeessa toivotaan, että mahdollisimman monet kävisivät jättämässä palautetta pakkauksista.

Ehkä siis vielä jonakin päivänä on toivoa saada vaikkapa parempia jäätelöpakkauksia, jotka saa avattua ilman vesuria ja kiinni ilman jeesusteippiä.

6 Comments

 1. JP

  Sellainen pakkaus ei ole McDonald´sin Shrek-muki, jonka reunasta pitäisi saada raavittua esiin koodi… Kaksi mukia eri kerroilla kokeillut, ja koko läppä lähti irti paljastamatta sisältöään. Onko muilla kokemusta?

 2. Timo

  Positiivinen kokemus taas tuli avattaessa Wiin pakettia, tuntui että tämäpä on todella mietitty pakkaus…

 3. Juntunen

  Noniin, jospa arkkiviholliseni kovamuovipakkaukset tämän myötä vihdoin katoaisivat kaupan hyllyiltä. En halua enää yhtään sormea niihin repiä.

 4. Vesh

  JP: Se koko lappu pitää repiä irti. Koodi löytyy kun rullaa auki mukin reunan sen kohdalta. Kesti meidän perheelläkin hetken ennenkuin keksittiin tuo,

  Oma inhokkini ovat kaikki pienehköt (joskus isommatkin) elektroniikkatuotteet jotka on pakattu toisinaan jopa kolminkertaiseen tyköistuvaan kovamuovipakettiin. Muutama pahvipalakin on isketty mukaan.

 5. PA

  Minusta hyvä pakkaus on vielä makean näköinenkin. On tunnettu ilmiö, ettei Apple-väki raaski heittää laatikoitaan pois vaan niitä kertyvät sitten vinttikomerot täyteen. Laatikon kanssa myytävästä käytetystä tietokoneesta tapaa saada 50 euroa enemmän hintaakin.

  Jostain luin joskus, että kovamuovisia pakkauksia tehdään, koska ne näyttävät hyviltä kaupan hyllyssä ja ikään kuin uhrataan kätevä avattavuus (saati suljettavuus) tämän varjolla, mutta kun useimmiten ne eivät edes näytä hyvältä.

 6. irmeli S

  Hyvän pakkauksen pitää myös mahtua keittiön laatikoihin ja jos se on liian korkea, niin se pitää pystyä laittamaan sinne avattuna kyljelleen niin että sisältö pysyy laatikossa. Eli joku semmoinen kyljessä oleva näppärästi sulkeutuva systeemi.
  Mun muropakettini pyörii sattuneesta syystä pitkin keittiön työpöytiä.

© 2021 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: