Se oli itse asiassa juuri tänään, kun esitin kainosti IT-vastaavalle toiveen suuremmasta näytöstä, kun entinen on niin kovin pieni ja kaikki tekstit ja käyttöliittymien yksityiskohdat kärpäsenkakkaa. Kun työn luonteeseen kuuluu tarkastella yksityiskohtia, ei perusasetuksia voi kovin paljon muutella, etteivät mittasuhteet vääristy. Siinä on siis ikä- ja likinäköinen asiantuntija välillä hätää kärsimässä näyttöä kohti kuikuillessaan.

Adapting PCs to an aging population kertoo, että näkemisongelmaisten kasvavalle joukolle on luvassa apuvälineitä. Niitä käyttääkseen tarvitse olla näkövammainen, sillä ikä yllättää ennen pitkää kaikki. Yhtenä esimerkkinä on IBM:n Home Page Reader, puhuva selain, joka osaa monta kikkaa: ”The new version of the software […] not only speaks the text on a Web page, it also reads embedded descriptions of the charts, graphs, photos and captions so frequently used in business, and it can interpret popular multimedia and video files. It can also be used as a tool to test the accessibility and usability of Web sites, helping software developers meet worldwide Web accessibility guidelines.”

Tiedotteen mukaan etenkin yrityskäyttöön suunnatulla selaimella on hintaa reippaat 140 dollaria. Siinä vaiheessa kun näkemisen kanssa alkaa todella olla vaikeuksia ei moisen summan pulittaminen kovin pahasti kirpaise. Ellen sitten ole silloin jo siirtynyt veneitä veistämään.