Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Blogeissa on Sanomaa

No niin, tästä se lähtee: Sanoma innostui blogeista. ”Sanoman toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen haluaa saada blogit osaksi yhtiön mediapalettia. Hänen mukaansa yhtiön verkkomainonta on rajussa kasvussa. […] – Lehdilläkin on hirveästi tekemistä nuorten tavoittamisessa ja meidän täytyy huomioida muun muassa blogikulttuuri. Eri lehdet ovat ottaneet tässä erilaisia toimintatapoja, Pentikäinen sanoo.”

Ehkä meilläkin kohta joku jo bloggaa työkseen. Jokohan tänä vuonna?

Hiukan myöhemmin: Blogeista riittää tänään juttua mediassa enemmänkin, kun uunituore ITviikko tarjoilee heti etusivullaan blogiasiaa peräti kahteen otteeseen. Lukemisen arvoinen pääjuttu, Lehden ja netin raja katosi, käsittelee pääosin muuta verkkomediaa, mutta toki blogitkin mainitaan.

Se toinen uutinen koskee Nokian Lifeblogia, ja Nokian vahvaa panostusta mobiilibloggaamiseen, mutta ITviikon sivujen sijaan itse juttu löytyi Digitodayn puolelta: Nokian Lifeblog tallentaa elämää. Sellaisenaanhan Lifeblogia ei voi bloggaustyökaluksi kutsua, vaan mielestäni se on enemmänkin valokuva-albumi puhelimessa ja kotikoneella. Samaa sanoo myös juttuun haastateltu Christian Lindholm: ”Konsepti on sama kuin valokuva-albumissa. Valtaosa ihmisten käyttämistä valokuvista on kymppikuvia, ja siihen yltävät megapikselin kamerakännykät. Myös videot ovat lyhyitä ja liittyvät osana muuhun päivän kerrontaan.” (kirjoitusvirheiden korjaus allekirjoittaneen)

ITviikko voisi muuten tehdä jotain verkkosivujensa surkealle haulle.

5 Comments

  1. JP

    Mitä? Eikös se siis vielä olekaan yleinen käytäntö :>
    Mitenkähän käytännön maksuvirrat järjestetään…

  2. Janne

    Long Tail, Long Tail, Long Tail!!!

    Ja semi-professionaaleja bloggaajia on jo, i.e. ihmisiä, joiden työnkuvaan kuuluu bloggaus yhtenä työtehtävänä. Lisää tulee tänä vuonna, ainakin huhujen perusteella muutama firma on jo virittämässä omaa blogitoimintaansa.

  3. Marjut

    Juu, huhuja minäkin olen kuullut, ja semiprofessionaaleja löytyy jopa tuttavapiiristä. Ilmeisesti on kuitenkin omaa likinäköisyyttä, että niitä semiammattilaisiakin on jotenkin todella hankalaa suomalaiselta blogitaivaalta bongata.

    Mielenkiintoista muuten se, miten bloggaaminen yhdistetään ”nuorten tavoittamiseen”. Mahtaisivatko ne nuoret lehtien blogeja lukea?

  4. eepp

    Digitodayn jutusta ’Sanoma innostui blogeista’:
    ”Pentikäinen — kertoo kuulleensa, että Yhdysvalloissa lähes 70 prosenttia teinitytöistä lukee blogeja ja jopa neljännes kirjoittaa niihin.
    Norjalainen tuore tutkimus paljasti puolestaan, että 12-15-vuotiaiden tv-kulutus laski 126 minuutista 104 minuuttiin vuosina 2000-2004.”

    Pentikäinen ja/tai jutun toimittaja assosioi ehkä tuon ”kuuleman” ja tutkimuksen perusteella että blogeilla tavoitettaisiin ja tultaisiin tulevaisuudessa tavoittamaan parhaiten nuoria (toki tästä olisi mielenkiintoista saada linkkejä oikeisiin/aiheisiin liittyviin tutkimustuloksiin, jos sellaisia on). Jolloin taas blogeja tultaisiin toteutettamaan ja kannattaisi toteuttaa nimenomaan nuortenlehtien verkkoversioihin? Eiköhän nuoret ainakin sellaisia blogeja lukisi…
    Mutta tosiaan erikoisesti rajoittunut näkemys.

  5. Marjut

    Niin, sehän on amerikkalaisista tutkimuksista tuttu juttu, että bloggaajat ovat (siellä?) pääasiassa teinejä ja blogit päiväkirjaosastoa, mutta taitaa silti olla aika kaukaa haettu, että lehtien uutisblogit tavoittaisivat nämä teinit. Mutta bloggaus on konseptina Suomessa niin uusi juttu, että johtajatasolla ei ehkä vielä olla hoksattu, että blogejakin on vähän joka lähtöön, ja päiväkirjat ovat uutisista yhtä kaukana kuin itä lännestä. Nuortenlehtien suhteen, niin kuin sanoit, se voisi silti toimia.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑