Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Silkkaa mainostusta

Pienenä minulla ei ollut nukkumaanmenoaikoja – varmaan pääasiassa siksi, etten olisi kuitenkaan niitä totellut. Koskaan en kuitenkaan myöhästynyt koulusta tai valitellut aamuisin väsymystä; aamuvirkku pienestä pitäen, siis. Sen sijaan sain majoittautua iltaisin patjan kanssa television ääreen, ja tulin nähneeksi monia sellaisia sarjoja, jotka monilta ikäisiltäni ovat jääneet pimentoon. Mutta sarjojakin enemmän minua kiinnostivat mainokset. Mainokset olivat jopa siinä määrin mieluisia, että saatoin torkkua muut ajat ja herätä varta vasten niitä katsomaan. Mainosmaakaria minusta ei kuitenkaan tullut.

Mutta tämä mainosten viehätys sen sijaan muistui elävästi mieleeni nähtyäni äsken Nelosen kavalkadin tämänvuotisilta Cannes Lions -mainosfestivaaleilta. Kertakaikkisen upeita teoksia! Festivaalien sivuston käytettävyys itkettää, mutta siitä viis: katsokaapa vaikka Guinnessin voittajamainos, oma suosikkini Hondan Choir, tai ihanasti käytettävyystyöläisen sielua kutittava Toyotan Humanity. En voi kuin huokaista ja ihailla… ja ehkä katsoa vielä pari mainosta.

3 Comments

 1. pni

  Love Story, thaimaalainen neliosainen mainos on todella hauska.

  http://www.canneslions.com/winners_site/film/winsat10pm_2_1_02485_3.htm

  Ainiin, nukkumaanhan tässä piti mennä.

 2. PA

  Pisti vain miettimään, mikä kappale tuossa Guinnes-mainoksessa mahtoi olla.

  Oikeinpäin soitettuna siis, jos se kuulosti tältä takapakkina. Joo, nukkumaan.

 3. Stello

  Tassa kiva mainossaitti:

  http://www.visit4info.com/coolads.cfm

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑