Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Muovikassista kolmio

Opin viikonloppuna niin hyödyllisen taidon, että tätä tietoa on pakko jakaa muillekin. Siis: kuinka muovikassit taitellaan siisteiksi ja vain vähän tilaa vieviksi kolmioiksi. (Pahoittelut huonosta kuvan laadusta.)

Nicehousen Verstas kertoo saman tekstuaalisesti:

”Muovipussi taitellaan ensin pituussuunnassa suorakaiteeksi n. 4:llä taitteella. Sitten alhaalta ylös – alanurkka siististi reunaa kohden ja toistetaan vuoronperään ylös asti. Käsiosan voi taitella kolmioon jäävään taskuun piiloon jotta pussi pysyy koossa.”

8 Comments

  1. Harri

    Miksi tämä on kätevä? Nyt ei insinööri ymmärrä moisen askartelun hyötyä?

  2. PA

    Noita on varsin kätevä säilöä noin, pysyvät kasassa.

    Minullekin tuo taittelu kerran opetettiin, mutta se on sen verran hidasta, ettei ole nähdäkseni maksanut vaivaa. Varaa vain hieman isomman kaapin muovipusseille, niin siinä se.

  3. Mike

    Hienoja ne kyllä ovat, siitä ei mihinkään pääse. Itsekin kyseisen taidon joskus opin, mutta ei ole tullut hyödynnettyä juurikin yllämainitusta syystä. Pitäisi kai olla lokerikko/säilö, joka söisi juurikin tuon kokoisia kolmioita? :)

  4. erkka

    PA: Oma kaappi? Köyhien nöyristelyä! Meidän kartanossa rytätyille pusseille on rakennettu lisäsiipi.

    Voi kun oppisi kiikuttamaan sitä hiton kangaskassia mukanaan, niin ei tarvitsisi vaivata päätään noiden taittelulla.

  5. Marjut

    Erkka, mulla on aina kangaskassi mukana, mutta joskus myyjät ovat niin salamannopeita sujauttaessaan ostokset muovikassiin, ettei siinä ehdi juuri kissaa sanoa. Ja sitten nurkissa on taas yksi kassi lisää lojumassa.

  6. tiina

    Talous-origamia! Voin seitsemän vuoden kokemuksella kertoa, jotta ei se niiiin kauan aikaa vie :o)
    Insinöörille perusteluja: käytössä noiden kolmioiden mukavuus piilee; kuinka monta kertaa ”ryttyläjästä” otettu pussi tuo muutaman muun mukanaan, joita sitten saa taas ”rytätä” takaisin ja kuinka mukava on taskuun/kassiin tuupata siisti kolmio epämääräisen mytyn sijaan.
    Hyvä kangaskassin kilpuri on muuten Pirkan kestokassi, jota toivon ”paremman” puoliskonikin oppivan käyttämään, jotta sekaroskapussiläjä saataisiin pienenemään.

  7. Robin Laurén

    Itse olen optimoinut homman näin:
    * Otetaan tyhjä muovipussi.
    * Tartutaan vasemman käden etusormella ja peukalolla pussin pohjasta.
    * Kierretään pussi vasemman käden ympäri kohtalaisen tiiviiksi vyyhdiksi. Vasenta kättä kiertävä oikea käsi tekee samalla pussista köysimäisemmän rutun.
    * Lopuksi jääneet kahvat sidotaan tavallisella solmulla (eli merimiehen solmun puolikkaalla) pussivyyhdin ympäri.

    Kestää ehkä viisi sekunttia. Pussi pysyy kasassa odottaen roskapussiksi muuntumista, eikä ota kavereitaan mukaan lattialle kun sen kaivaa roskispussi-sangosta.

    Pitäis varmaan tehdä video :)

  8. Marjut

    Tee ihmeessä video! Minä ainakin haluan nähdä kuinka homma toimii.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑