Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Rutisteltava

MoguSain maailmanmatkaajalta lahjaksi Mogun. Koska olen kasvanut leluiästä ohi jo aika kauan sitten, olin juuri suhtautumaisillani skeptisesti tähän punaiseen ukkeliin, kunnes sain sen ulos sinänsä nerokkaasta paketistaan (kuva alla, lähteenä Amazon) ja pääsin toden teolla tutustumaan siihen.

Se on ihana. Se tuntuu ihanalta. Se on juuri sellainen syliinsopiva ja rutisteltava kapine, joka voisi olla vaikkapa hiukan ylikasvanut stressilelu. Sen sisällä on jotain jännää ainetta, joka tekee sen koskettamisesta ja vanuttamisesta erinomaisen miellyttävää.

Mogu kassissa
Ja siihen Mogun tekijät ovat pyrkineetkin. Aika harvalla lelulla, tai ylipäätään tuotteella on konseptina ihmisten onnelliseksi tekeminen. Mogulla on. (Ja jos nyt samalla sattuu napsahtamaan vähän pätäkkää, niin eipä se haittaa. Mogut ovat tolkuttoman suosittuja Japanissa, olen ymmärtänyt.)

”When people come into contact with MOGU for the first time, they say things like ’It feels good’, ’It has a gentle feeling’, ’When seated, I feel like I’m being enveloped by a big cloud’ or ’I feel relaxed’. In the belief that it is these feelings from the heart and not logic that are most persuasive, the originator of MOGU decided that the concept should be ’FEEL CONSCIOUS’ […]. He continues to produce MOGU because of his strong wish that it will awaken the high sense of quality found in every person in the world, regardless of race or nationality, and it will serve as a small tool for conveying a feeling of gentleness to the people around them.”

Herkkää. Mutta se toimii.

2 Comments

  1. Jere

    Ymmärsinkö oikein, että sitä siis vain esimerkiksi vanutetaan ja paijataan? Siinä ei ole Bluetoothia, wi-fiä tai GPS:aa eikä sen keinosydän ole ohjelmoitavissa lyömään vaikkapa pörrsikurssien tahtiin?

    No jopa.

    Minkä kokoinen tuo moguinehmo on?

  2. Marjut

    Juu, tämä on ihan analoginen kapistus. :-) Mogu on suunnilleen sylilapsen kokoinen, vähän vauvaa isompi. Just semmoinen tarpeeksi iso rutisteltavaksi.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑