Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Linja-auto for dummies

ElämysmatkailuaOlen aika varma, että bussikuski, joka toissapäivänä halusi asiakseen opastaa minua käyttämään matkakorttia oikein (”sillä ei saa koskea lukulaitetta!”), olisi ollut verrattain tyytyväinen, jos myös HKL olisi painattanut asiakkailleen bussinkäyttöoppaan. Sillä niin on todellakin tehnyt brittien kansallinen bussiyhtiö Stagecoach, jonka mukaan julkisesta liikenteestä vieraantunut, omia autoja käyttävä kansa ei enää tiedä, kuinka busseissa toimitaan.

”The guide begins reassuringly with: ’Using the bus could not be easier.’ It goes on to warn that passengers should ’first of all decide on what bus you need’ and once the right bus has been spotted, with the ’number and destination on the front’, one should then ’signal for the driver to stop.’ The guide continues: ’Wait until the bus is stopped and the doors are fully opened and step on board.’ Those standing while seats are available are told: ’Please feel free to use the fold-down seats.'”

Ja niin edelleen, ja niin edelleen. Loput voit lukea itse (pdf).

6 Comments

  1. Janne

    Kyllä sillä saa koskea. Höpöjä puhuu.

  2. Marjut

    No sitä mieltä minäkin olen. Ja jatkan koskettelua niin kuin tähänkin asti.

  3. JP

    Kunhan purki Sinuun – tunnollisista tunnollisimpaan – turhautumiaan ties mistä, ihmisparka/luonnehäiriö… Minun pakkorako-bussitteluillani on joka kerta kortti ollut kiinni mötikässä, ja hyvin on laskutettu. Ylikin…

  4. Marjut

    Itse asiassa kyse olikin kuskin mukaan juuri siitä: jos kortilla koskee laitetta, niin se saattaa laskuttaa liikaa. Kuulemma. Sillä ei sitten ollut niin väliä, että mulla on kortillani kautta eikä arvoa.

  5. PA

    Meille tarvittaisiin ohje kaikille käteismaksajille, jotka eivät ymmärrä, ettei siitä ole mitään hyötyä, että mukamas väistävät ja tunkevat itsensä mahdollisimman syvälle vasemmalle kohti käytävää. Pysyisivät oikeassa laidassa ja päästäisivät kortinvilauttajat ohitseen vasemmalta, kele.

  6. JP

    Ahaa. Se mokkula vilautti sekä keltsua että punskua valoa, piipata vingahti ja sain sitten suullista ohjetta. Vai sainkohan – voi olla että kuskin työlääntynyt ilme ja nopea oppimiskykyni toivat saman lopputuloksen. Eli kortti kauemmas lukijasta ja uudet hellät hivelyt… Kuinkahan usein/hyvin nekin siivotaan bakteereista?

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑