Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vuoden vaihtuessa, osa 3

On jo vanha virsi, että junien vessojen kanssa on hemmetin hankala operoida, niin nytkin. Miltei pahin painajaiseni toteutui, kun nykäisin oven auki pahaa-aavistamattoman kanssamatkustajan ollessa sisällä. Vanhempi rouvashenkilö ei ollut tiennyt, ettei ovi mene automaattisesti lukkoon – välillä näinkin. Opastin, miten oven saa kiinni ja vielä aukikin, mutta silti sain jäädä pyynnöstä ovivahdiksi. Jotenkin nämä hankalat ovet ovat kyllä ihan turhaa ihmisten kiusaamista, sillä näitä vahtipareja tulee jokaisella junamatkalla vastaan useampiakin. Sääli.

Sen sijaan pistin ilolla merkille, ettei hotellissa ollut käytössä korttiavainta, vaan ihan perinteinen, oikea avain. Mukavaa, oikein mukavaa. Ei tarvinnut arpoa miten päin kortti laitetaan, ja väännetäänkö ensin vai otetaanko kortti pois ja väännetäänkö kahvasta vasta sitten, vai onko hotellissa keksitty vielä jokin muu, yhtä innovatiivinen tapa.

Hotellihuoneessa oli pienin wc, johon olen koskaan matkaillessani törmännyt. Jopa minä, joka sentään olen keskivertomittaa kääpiömpi onnistuin törmäilemään suihkuseinään ja vessapaperitelineeseen joka visiitillä. Oli silkka mahdottomuus esimerkiksi yrittää kumartua altaan päälle kasvojen pesemistä varten, sillä samaan aikaan takalisto otti kiinni ko. vessapaperitelineeseen ja päälaki peilihyllykköön. Harmi ettei vessasta saanut kunnon kuvaa. Mutta enemmän se kuitenkin nauratti – olivatkohan arkkitehdillä menneet mittayksiköt sekaisin…

Koska olin lomalla, oli läppäri kotona, mutta sunnuntaiaamuna aamiaisella tuli mieleen, että junaliput ennakkoon ostamalla saattaisi säästää edes muutaman tovin aikaa ja kiirettä. Eipä silti, hotellin 17 euron langattoman yhteyden vuorokausihinta olisikin ollut melkoisen suolainen. Kun olin saanut asiani hoidettua hotellin yleisellä Windows 98 -käyttiksellä varustetulla rukilla, mietin, että milloinkahan ollaan siinä pisteessä, että jokaisessa huoneessa on nettipääte ja yhteys vakiovarusteena. Sellaisesta voisi jo maksaakin vaikka vähän ekstraa. Tai kenties jossain jo onkin? Tai ehkä televisioista tulee jossain vaiheessa kaikki palvelut tarjoavia multimediakeskuksia, joiden kautta hoituu paitsi perinteinen tv:n ja maksullisten kanavien töllötys, myös netissä surffailu ja moni muu asia, niin kuin vaikka herätyksen tilaaminen. Aika hienoa olisi se.

7 Comments

  1. rns

    Lontoossa on hotelleja, joissa on maksuton laajakaistayhteys. Konetta ei ole.

  2. Zepa

    Ha-HAA, selvästikään kalliolaiset vessat ei ole tuttuja! Asuntoa etsiessäni viitisen vuotta sitten törmäilin sellaisiin suihku+vessanpönttö-virityksiin ettei oo tottakaan :-DD

  3. PA

    Muistaakseni kesäisessä hotellissa nettiyhteys maksoi tuota luokkaa kahdelta tunnilta. Ironistahan on se, että mitä parempi hotelli, sitä todennäköisemmin nettiyhteys on maksullinen, sillä väellä on varaa maksaa ja firmoilla vasta onkin.

    En kaipaisi kyllä mitään päätettä, koska se olisi kuitenkin huono (tyylin IE, joka antaa avata vain yhden ikkunan tms.) ja päätteen olemassaolon varjolla ei tarjottaisi pelkkää yhteyttä omalle koneelle.

  4. ramin

    Muistelisin keväällä Turussa törmänneeni hotelliin, jossa telkkarissa oli (maksullinen) mahdollisuus selata nettiä. Ja oli huoneissa nettipiuhatkin (jälleen maksullinen palvelu). Joten GPRS+rajaton data sai taas kyytiä ;)

    Jenkeissä taas ihan pienten kaupunkienkin (luokkaa 5000 asukasta) motelleissa oli ilmaiset langattomat yhteydet. Ja ystävällisesti kun kävi tiskiltä kysymässä niin antoivat käyttää vaikka ei ollut edes asiakkaana.

    Ehkä Suomessakin kohta opitaan tarjoamaan nettiyhteyttä automaattisesti osana huoneen hintaa. Kesällä 2006 Pyhällä sentään yhteys jo kuului osana huoneiston palveluja.

  5. PA

    Jos nyt saa mainostaa, niin syksyllä Tampereen Rosendahlissa yöpyessäni silmään pisti juliste, jossa sanottiin, että emmehän laskuta vedestäkään erikseen ja kehuttiin, että kaikkiin Scandicin huoneisiin kuuluisi ilmainen nettiyhteys.

    Verkkosivuilta en pikaisesti löytänyt tästä mainintaa, tosin.

  6. Marjut

    Minäkin yövyin syksyllä Tampereella Rosendahlissa, mutta en muista moista ilmoitusta nähneeni… Mutta koska en itse rakasta läppärin raahaamista (niin, nimenomaan raahaamista) mukana, olisi paljon kätevämpi vaihtoehto se, jos tarjolla olisi myös huonekohtainen tietokone, olkoonkin vaikka kuinka rajoitetuilla ominaisuuksilla.

  7. Heikki

    Tuolla Kiinassa molemmissa hotelleissa oli ilmainen yhteys huoneissa. Toisessa oli jopa jokaisessa huoneessa oma tietokoneensa. Jotenkin oletin, että täälläkin homma toimisi jo samalla tavalla…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑