Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vuoden vaihtuessa, osa 1

Näin loma-aikaan on tullut harrastettua kaikenlaisia jouluisia askareita ja kotimaan matkailua, ja niin sitä vain on ammattinsa vanki, ettei käytettävyyshavaintoja voi olla tekemättä, vaikka kuinka olisi vapaalla.

Where am I? Help! Set me free!Oikeastaan jännitys alkoi jo ennen joulua, kun saimme päähänpiston hommata joulukuusi netistä. Juu, en minäkään tiennyt sellaisen olevan mahdollista, vaikka mikä ettei, kun sieltä kerran jo kaikkea muutakin saa (paitsi junalippuja öisin). Jos jätetään huomiotta se, että kuusentilaussivuston puuttuvan palauteviestin takia oli kuusi jäädä saamatta, niin homma toimi kertakaikkisen upeasti – kuusi tuotiin suoraan kotiin ajallaan, kaikki oksat tallella. Uskallan kehua sen olevan jopa paremman kuin mitä lähikulmilta olisi saanut; ainakin se oli huomattavasti halvempi.

Halvempi sen sijaan ei ole Stockmannin Herkku, jonne allekirjoittaneen oli pakko ruokarajoitteineen (ja silkkaa laiskuuttaan) aatonaattona raahautua. Mikä maanpäällinen helvetti! Olen jotenkin onnistunut aikaisempina vuosina väistämään jouluruuhkat olemalla liikkeessä ilmeisen hyvissä ajoin, mutta toista oli nyt. Tuntui kuin ruoka olisi yhtäkkiä loppumassa Suomesta. Herkussa ei päässyt liikkumaan eteen eikä taakse, sillä joka puolella oli tuimailmeistä keskiluokkaa ostoskärryineen valmiina tuuppaamaan varomattoman kylkeen hetkellä millä hyvänsä. Lihatiskillä saamamme numero 95 näytön vilkkuessa 23:a oli tuoda kyyneleet silmiin – mikäli nesteitä olisi vielä ollut kaiken hikoilun jälkeen jäljellä.

Tuli siinä mieleen, että sanoisivatkohan Stockan vakiasiakkaat asiakkuussuhteensa irti, mikäli ko. liikkeellä olisi munaa tyynen viileästi rajoittaa sisään pääsijöiden määrää johonkin tolkulliseen lukemaan kerrallaan? Ostosten tekeminen sujuisi kaikilta huomattavasti joutuisammin ja vähemmällä hammasten kiristyksellä, jos ruuhkaa ei pääsisi syntymään – kun yksi on maksanut, toinen pääsee sisälle. Liian helppoa?

2 Comments

  1. JP

    Ilmeisesti paikallisten elämään todella kuuluu ryysiä Stockalla – ainakin riittää sitä puhumista kotosallakin ja tulee tietysti ilmineerattua että ollaan siis piireissä. Jonottaa voi muuallakin, mutta heille sekin statusta…
    Julkinen salaisuushan on se, että 20% ylihintaa saat vielä maksaa tuotteista. Hyvä liikeidea, jos siitä pitää.

  2. erkka

    Stockan Herkku ei ole sieltä käytettävimmästä päästä ruuhkattomana aikanakaan. Valikoimilla taitaa saada paljon anteeksi.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑