Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kuvat kuntoon

Tässä ammatissa ei, jos kohta ei juuri muutenkaan, törmää kovin usein sellaiseen palveluun (verkossa tai irl), joka saa aikaan liki pelkästään onnellisia huokauksia ja tyytyväistä myhäilyä. Onneksi poikkeuksiakin on – sellaisia, joista saatu tyydytys on sitä luokkaa, ettei mahdollisista pienistä kauneusvirheistä edes tee mieli kitistä. Olen sanonut ennenkin, että Flickr on sellainen palvelu, jonka suhteen kynteni ovat harvinaisen tiukasti tassuissa sisällä. On se vaan niin hyvä. On.

Eilen Flickr julkisti mahdollisuuden muokata kuvia suoraan verkossa. Muokkauksen mahdollistaa yhteistyö Picnik-merkkisen yrityksen kanssa, jonka online editing -palvelua on näkösällä muuallakin verkossa. Flickr-käyttäjällle mahdollisuus näkyy yhtenä ylimääräisenä Edit photo -nappina kunkin kuvan päällä, josta ensimmäistä kertaa painamalla aukeaa seuraavanlainen dialogi:

flickr-picnik

Ja kun lupa on annettu ja saatu, löytää käyttäjä edestään seuraavanlaisen simppelin editointinäkymän, jossa kuvaa sopii fiksailla mieleisekseen:

flickr-picnik-edit

Eipä ollut vaikeaa, vaikken mikään ammattimainen kuvankäsittelijä olekaan. Uskaltaisin väittää, että tällaisessa näkymässä kokemattomampikin uskaltaa kokeilla mitä eri napeista painamalla tapahtuu.

Tällä kertaa Flickr, joka muuten on vahvistusviestien kruunaamaton kuningas, ilahdutti vielä kuvan tallennuksen yhteydessä mahdottoman somalla animoidulla kuvalla, jossa pyörivät rattaat kertovat, että prosessi on käynnissä:

flickr-save

Minä olen sulaa vahaa.

2 Comments

  1. Timo L.

    Minä en osaa käyttää Flickriä. Oletan aina löytäväni sieltä jostain näkymän, jossa on ruudukkomuodossa samaan albumiin kuuluvat kuvat (kuten Picasassa), mutta kun ei niin ei. Inhoan, hyi, yäk. Sentään saivat palvelimiaan hieman nopeampien yhteyksien taakse.

  2. MalluS

    Hienoa kun tulee lisää ominaisuuksia! Olen myöskin ollut erittäin tyytyväinen Flickriin. Käytän opetuskäytössä ja nämä uudet ominaisuudet tietysti helpottavat arkea : )

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑