Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Google Readerin piilotetut tilaajat

Yhtäkkiä Google Readeriin on (jälkijunassa muihin lukijoihin verrattuna) ilmestynyt tieto syötteiden tilaajamääristä, kertoo virallinen Google Reader Blog.

”These numbers include subscribers across all Google services, including Reader, iGoogle, and Orkut. You can see them in Reader’s feed search results and the Google Webmaster Tools. Additionally, our crawler reports them to the publisher each time we fetch the feed. Reader’s feed search was recently showing stale and incomplete data, but as of today (October 15) the numbers should be the same everywhere.”

Anteeksi, siis näen ne missä? Missä? Hakutuloksissa? Minkä ihmeen takia on haettava hakea jotain nähdäkseen tilaajamäärät? Ja mistä haetaan ja mitä?

Vaati hetkisen pään raapimista ja salapoliisintyötä, ennen kuin erään blogin kommenteista selvisi, kuinka nuo mystiset lukemat saa esille. Näin ”helppoa” se on:

”You open Google Reader. Click ’Add Subscription.’ Search for your name. It shows you how many subscribers you have.”

No justiinsa, miksen heti tajunnut. Olisinpa halunnut olla kärpäsenä katossa näkemässä kuinka tähän ratkaisuun on päädytty.

3 Comments

  1. Tero Heiskanen

    Taitaa olla vaiheessa tuo toiminnallisuus, muuten kilpailee ”vuoden 2007 vaikeimmin toteutettu yksinkertainen toiminnallisuus”-kilpailussa.

    Matkalla-blogilla vain 34 tilaajaa, oli yllätys, käyttääköhän enemmistö jotain muuta syötekeräintä?

  2. Marjut

    Vai käyttävätkö keräintä ollenkaan? Kävijämäärät ovat statistiikkojen mukaan kuitenkin tuhansissa.

  3. Halo Efekti

    Tuolla toisaalla oli juttua näistä amerikkalaisista kymmeniä tuhansia lukijoita ilmoittavista blogeista. Ilmeisesti just tällä konstilla oli tarkastettu yksikin valokuvausblogi, jolla ei sitten ollut lopulta kuin kymmeniä tilaajia vaikka ne ovat muka maailman suosituinpia. Oli sellaisiakin mitä ei ollut enää edes olemassa jonkun virheen takia ja niillä oli edelleen valtavasti ”lukijoita”. Ne ovat mukana niissä bundle-aihepaketeissa, esim. valokuvaus. En oikein käsittänyt ketä tässä oikein jymäytetään lukijamäärien liioittelulla, mainostajia?
    Juttu: Mashable 15.10.2007 Google Reader Stats are Bullshit (With Proof)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑