Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Empiiristä yhteydenottotutkimusta

Muuton yhteydessä oli mielenkiintoista havaita, kuinka kotimaisten verkkoyhteyksien tarjoajien palvelu poikkeaa toisistaan.

Kuin yö päivästä.

Olen itse ollut tyytyväinen Welho-asiakas niin monta vuotta kuin jaksan muistaa, enkä vähiten siksi, että useasti muuttaneena tiedän, että Welhon lupaus nopeasta yhteyden avaamisesta ei ole pelkkää mainospuhetta. Niin nytkin. Ilmoitin muutosta sähköpostilla pari viikkoa etukäteen, sain kuittauksen siitä, että se oli vastaanotettu ja ystävällisen ilmoituksen, että yhteys toimii heti muuttopäivänä, kunhan vain pistän modeemin kiinni seinään.

Näin oli.

Sen sijaan saman katon alle muuttaneella Elisa-asiakkaalla taisi hymy hyytyä useampaankin otteeseen. Minä en ollut yllättynyt, sillä sen verran monta kertaa olen tuttavapiiristä kuullut samansuuntaisia kertomuksia. Puhelimessa Elisan asiakaspalvelun kanssa muutama viikko ennen h-hetkeä luvattiin, että adsl-yhteys muutetaan muuttopäiväksi, vaan toisin kävi. (Tietenkin, ajattelin minä.) Turhaan odoteltiin viikonlopun yli, että yhteys avautuisi. Vikailmoitukseen sai jonottaa liian monta hissimusiikin täyteistä minuuttia. Tällä kertaa avuliaan ja pätevän oloinen asiakaspalvelija sentään ilmoitti kollegansa sössineen muutosilmoituksen yhteydessä pahemman kerran asiat niin, että sen sijaan, että muuttajan yhteys olisi siirretty oikeaan paikkaan, oli entisen asukkaan yhteys merkitty avattavaksi uudelleen. Asiaa puitiin muutaman puhelun ajan (tällä kertaa sentään Elisasta soitettiin), eikä homma tainnut tulla sen selvemmäksi.

Yhteyden avaamisen ajankohdasta ei ole tietoa vieläkään. Surffailemme siis Welhon voimin.

No, parhautta kai olisi se, että koko talo olisi automaattisesti langattomassa verkossa kiinni, ja että se kuuluisi asumiskustannuksiin, mutta ihan vielä ei olla niin pitkällä. Siihen saakka voidaan ihmetellä, kuinka asiakkaita riittää palvelusta huolimatta.

4 Comments

  1. ramin

    Vaikka itsellänikin on Elisasta aiemmilta vuosilta huonoja kokemuksia, on nyt annettava kiitosta. Vaihdoin nimittäin kesällä liittymäni Telekarelialta (näitä pieniä operaattoreita) Elisalle liittymän siirtyessä työnantajan hallintaan.

    Sain Elisalta asennuspäivän, jonka ilmoitin Telekarelialle. Asennuspäivä tuli ja meni, eikä taloudessamme havaittu minkäänlaista katkosta yhteyksissä. Sen sujuvammin ei olisi voinut mennä.

  2. Marjut

    Oho, kuulostaa ihan liian hyvältä! Minullakin olisi edessä tuo samainen siirtymä Elisalle työnantajan tähden, ja olen jo etukäteen kauhusta kankeana…

  3. rtps

    Turun ylioppilaskylässä asumisen hyviin puoliin kuuluu vuokraan sisältyvä ja suhteellisen ripeä ja vakaasti toimiva verkkoyhteys, joka on käytettävissä lykkäämällä johdon seinään.

    Ongelmallista on, että yhteys täytyy muuton jälkeen erikseen avata ja paikallinen ATK-keskus on tietysti siirtänyt kaikki toimintonsa verkkoon. Käytettävyyden kukkanen: kuinka otan selvää verkkoyhteyden anomisesta, maksan avaamisesta sähköpostiin tulevan laskun verkkopankissa tai vastaanotan niin ikään sähköpostitse saapuvan tiedon yhteyden kytkemisestä, kun verkkoa ei vielä ole?

  4. Stello

    Mä olen ennakkokatsellut tuota Welhoa, kun nyt saisin innostettua vanhukset ostamaan sen tietsikan.. Talonsa on näköjään jo Welho-valmiina, eli kiva kuulla palvelun toimivan noin hyvin.

    Joo, ja onnea uuteen kotiin!

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑