Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Juuseri.com

Vaikka juuseri.com-oppaan virallinen julkistus on vasta ensi viikolla, rohkenen luoda siihen silmäyksen jo nyt. Juuseri.com on Kuluttajatutkimuskeskuksen Käyttäjälähtöiset innovaatiot -tutkimusryhmän kokoama opas siitä, kuinka ottaa käyttäjät mukaan tuotekehitykseen.

”Tarkoituksemme on niinkin arkinen kuin parempien tuotteiden kehittämisen tukeminen. Tiedämme omaan tutkimukseemme ja laajaan tutkimuksen kartoitukseen perustuen, että käyttäjien tiiviimpi mukaan ottaminen tuotekehitykseen voi parantaa tuotteita.

Käyttäjien mukaan ottaminen ei tietenkään ole patenttiratkaisu kaikkiin maailman ongelmiin, joten pyrimme tässä oppaassa antamaan hyödyllisiä vinkkejä asiasta. Toivomme, että oppaaseen tutustuminen tarjoaa vastauksia sinua askarruttaviin kysymyksiin siitä, milloin ja kuinka käyttäjiä kannattaa ottaa mukaan tuotekehitykseen.”

Ja kyllä oppaassa sisältöä onkin. Sitä on niin paljon, että erillinen sivukartta ei olisi ollenkaan huono ratkaisu, etenkin kun navigaatio saa pään nopeasti sekaisin. Etenkin odottamattomat siirtymät blogin kaltaiselle kategorialistaussivulle hämmentävät tämän tästä, vaikkei opasta muuten olekaan blogin muotoon rakennettu. Sivustoon kannattaa kuitenkin perehtyä ajatuksella ja ajan kanssa – etenkin niihin myytinmurtajiin (”Käyttäjät eivät osaa”) ja sudenkuoppiin (”Palaute on epämääräistä”), joihin jokainen alalla puuhasteleva on varmasti joskus törmännyt. Jotkut meistä jopa aika usein.

1 Comment

  1. pni

    Juuserin logosta tulee mieleen Technorati.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑