Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Isot ja pienet

Blogilistalle on ilmestynyt jaikuja.

No, blogi kai se on mikroblogikin. Vai?

5 Comments

  1. Tuija

    No kappas, niinpä onkin! Sen mitä olen itse pariakymmentä jaikuajaa aktiivisemmin seurannut, vaikuttaisi siltä että siellä keskustelu on käynyt varsin vilkkaana ja että jaikuketjut saattavat hyvinkin yltää keskustelun laadukkuudessa parhaiden blogien ohi. Jaikua näin käytettynä voisi ajatella yhtenä uutena blogialustana bloggerin ja typepadin ja wordpressien ja sensellaisten rinnalla.

  2. erkka

    Äh. Blogilista vaeltaa siis kohti syvempää kurjuutta :P

    Jaikussa kommentit saattavat kieltämättä olla erittäin hyviä, mutta on siellä paljon kevyttäkin huutelua. Helmet vain tulevat paremmin esille sillä Jaiku-kommentteja seuraa luonnostaan kun taas blogikommenttien seuraaminen on jo teknisesti vaikeampaa.

    Blogien ja Jaikujen suhde on muutenkin jännä. Blogikommentit ovat varsin alisteisia varsinaiselle postaukselle, joka on usein aika huolella kirjoitettu.

    Varsinaiset Jaikut ovat jo teknisten rajoitusten vuoksi aika heppoisia, mikä antaa enemmän painoarvoa kommenteille. Jaikujen lukutapa tekee myös kirjoittajista enemmän tasa-arvoisia, mikä rohkaisee kommentoimaan. Esim. nyt minä tiedostan vahvasti olevani Marjutin blogissa, mutta Jaikun puolella minä miellän kirjoittavani epämääräisen verkoston luomaan yleiseen virtaan.

  3. Marjut

    Minä taidan itse ollla aika puritaani näiden blogien ja jaikujen suhteen. Tunnustan vaivautuneeni siitäkin, että blogilistalla on ihmisten del.icio.us-tilien feedejä. Mutta samaan aikaan rajanveto alkaa käydä koko ajan vaikeammaksi, joten kaipa minunkin on otettava lusikka kauniiseen käteen.

    Tosin en ihan hevillä itse jaikujani blogilistalle laittaisi.

  4. OlliS

    Whutta matter with delicious? Linkkiblogihan se on siinä missä Linko tai Killinki, alusta on vaan eri.

  5. Marjut

    Pää on ahdas.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑