Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Fiksua nimeämistä

Tarina kertoo, että Flickristä tuli Flickr vain siksi, että sattumalta ”oikean” kirjoitusasun sisältävä domain-nimi oli jo viety. Siitä tuli kuitenkin erottautumiskeino, sillä omistajat joutuivat tavaamaan uusille ihmisille nimen aina kirjain kirjaimelta, jolloin se jäi myös paremmin mieleen.

Kieltämättä vaatii melkoista kansalaisrohkeutta nimetä firmansa ja/tai palvelunsa odottamattomalla tavalla, sillä aika monet kuitenkin arvaavat nimet ”oikein” eli suunnistavat väärään osoitteeseen. Joskus kekseliäs nimi voi sitä paitsi olla käytössä varsin hankala. Varmasti tästäkin syystä esimerkiksi Del.icio.us toimii tätä nykyä myös osoitteessa delicious.com.

4 Comments

  1. oopa

    Jäin kuulemma aikoinaan monen mieleen, kun esittelin itseni aina ”Olliksi kahdella ällällä”. Harmitti, kun nimeni oli liian yksioikoinen.

  2. Marjut

    Aika hyvä. :-) Minä taas olen useimmiten Maarit vaikka kuinka tavaisin. Tosin firman nimeä olen joutunut tavaamaan huomattavasti useammin.

  3. edsel

    Firman nimi oli kyllä aiemmin helpompi :-)

  4. Timo L.

    En koskaan muista mihin väliin ne Deliciousin pisteet tulevat. Tähän asti olen lyönyt sen vain googleen, mutta hyvä, että nyt on parempikin osoite tarjolla.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑